Føler Coop driver en svertekampanje

(Dagbladet): I et intervju med NRK gjort i dag formiddag sier daglig leder Lars Christian Engen og styreleder Grethe Helen Engen i Nye Høyder at de føler at Coop driver en svertekampanje mot selskapet.

- Det er vel en bevisst mediestrategi fra Coop, som bruker en hærskare av advokater og First House for å plante usanne rykter om Nye Høyder for å gjøre det slik at vi ser ut som en grådig avtalepartner. Her framsettes det påstander om at vi har krevd en million, og at det øker med en million per dag, og det har ingen rot i virkeligheten, sier daglig leder og partner i Nye Høyder, Lars Christian Engen, til NRK.

Vil ha avsluttet avtalen

Torsdag kveld ble det klart at Coop vil at Petter Northug skal avslutte sin avtale med Nye Høyder, hvis Coop skal vurdere et videre samarbeid.

- Det stemmer at vi, for å fortsette samtalene mot en mulig løsning, krever at støtteapparatet fjernes, sa Fanebust til Dagbladet.

Sent torsdag kveld sendte Northug ut en pressemelding hvor han bekreftet at han ville avslutte sin avtale med Nye Høyder.

- Jeg stiller meg fullt og helt bak Coops krav om at min avtale med Nye Høyder må avsluttes. Jeg mener at et skifte av management nå er svært viktig for at jeg skal kunne prestere optimalt og oppnå best mulig resultater til vinteren, sa Petter Northug til Dagbladet, via Kristine Paus i Coop Norge.

Påstått millionkrav

TV2 skrev også at Nye Høyders krav for å gi seg skal etter ha startet på én million kroner på mandag, for så å ha steget med én million kroner om dagen utover i uken.

- Vi har krevd å få en dialog. Det er vanlig forretningsskikk i norsk næringsliv at hvis man vil gå ut av en avtale, så setter man seg ned og prater om det og blir enige om å erstatte de tapene som vi eventuelt måtte ha, sier Lars Christian Engen til NRK på spørsmål om hva som har blitt krevd.

Han påpeker overfor NRK at selskapet har lagt ned mye kostnader i det første året av avtalen, og at de finner det urimelig å si opp en avtale hvor de først får sine inntekter senere.

Han sier også at de har vært kjent med at det kunne være aktuelt for Northug å bryte avtalen etter ett år.

Avtalen mellom Northug og Nye Høyder er på tre år, og Nye Høyder avviser overfor NRK at de har mottatt en oppsigelse fra Northug.

Vil holde seg unna det sportslige

Coop-sjef Svein Fanebust ønsker ikke å kommentere kritikken fra Nye Høyder til NRK, men sier til Dagbladet at det er løpende kontakt mellom dem og Northug, men at det er Northug og Nye Høyder som må gå gjennom kontrakten de har seg imellom.

- Det er Petter som har en avtale med Nye Høyder, og det er en avgjørelse han må ta, og vi avventer hva han ønsker å gjøre, sier Fanebust til Dagbladet.

- Vi har kommet med våre tilbakemeldinger, og det er det naturlig å gjøre i en evalueringsprosess.

Fanebust sier videre til Dagbladet at de ikke ønsker å legge seg opp i det sportslige rundt Petter Northug.

- Vi ønsker å holde oss unna det sportslige. Der er ikke vår kompetanse, og det er det Petter som må styre selv, men det er andre områder rundt vi ønsker at skal være mer optimale. Det vi er interessert i er å få Northug tilbake som verdens beste skiløper. Han og hans neste trener får selv lov til å velge det sportslige støtteapparatet de selv mener er best for å få dette til.

Sunday, May 18th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments