Flyforbud over Bergen sentrum

Operasjonsleder Hordaland politidistrikt bekrefter overfor TV 2 at luftrommet over Bergen sentrum er stengt.

- Vi har anmodet om å få flyforbud over Begren, men det er ikke noe endring i trusselsituasjonen, sier kommunikasjonsrådgiver i Hordaland politidistrikt Gry Benedicte Halseth, til Dagbladet.

Kontroll

Luftfartstilsynet opplyser til Dagbladet at de er informert om flyforbudet, men at politiet har initiert det.

I helga er den store seilskutefestivalen Tall Ships Races til stede i Bergen, og det er ventet en halv million mennesker i løpet av festivalens fire dager.

- Politiet har anmodet Avinor om flyforbud over det sentrale Bergen. Hensikten er å få kontroll over det ukontrollerte luftrommet over Bergen. Bakgrunnen er den økte trusselsituasjonen vi har hatt siden torsdag, stabssjef Gustav Landro i Hordaland politidistrikt.

Trusselvurdering ikke endret

- Det er viktig å få presisert at det ikke endringer i trusselvurderingen. Flyforbudet gjelder ikke luftambulanser, SAR, militæret og politiet, sier Landro.

- Det er politiet som kommenterer rundt luftrommet som er stengt. Det jeg kan si er at dette ikke påvikrer flytrafikken til og fra Flesland. den går som normalt, sier lufthavndirektør ved Flesland lufthavn Aslak Sverderup til Dagbladet.

Politidirektoratet opplyser overfor Stavanger Aftenblad at de har mottatt «overfladisk informasjon» fra egen beredskapsavdeling om at dette ikke skal ha noe å gjøre med den aktuelle terrorsituasjonen, men at det skal være et tiltak for å unngå droneflyvning under Tall Ships Races.

Saturday, July 26th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments