Fikk mail fra Forlan midt i VM-koket rundt Uruguay: Vi skal reise oss

• Colombia – Uruguay klokka 22.00

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): Klokka 22.00 i kveld møtes Colombia og Uruguay i åttendelsfinalen i VM. Mye har vært sagt og skrevet om Uruguay de siste dagene, og spørsmålet er hvordan laget vil framstå uten Luis Suárez (27).

Biteren, glefseren og kannibalen.

- Det gjenstår å se, sier Terje Liverød, ekspert på søramerikansk fotball og fotballrådgiver. Du har sett ham i sendingene til NRK på Kontraskjæret under VM. Og Liverød er ikke veldig imponert over hvordan Suárez-saken er framstilt i norske medier.

Skammelig

- Den viser en skammelig, norsk dobbeltmoral, sier Liverød, som seinest i dag fikk en mail fra en annen Uruguay-stjerne, Diego Forlan. Til Liverød skrev den tidligere Manchester United-profilen:

- Straffen til Suárez har kommet helt ut av proporsjoner. Vi skal reise oss i dag!

Luis Suárez får ikke spille de neste ni landskampene, fordi han beit Giorgio Chiellini under kampen mot Italia tirsdag. I tillegg er han utestengt fra all fotball de neste fire månedene.

- En streng og riktig straff, mener tilsynelatende store deler av Europa.

- Helt vilt, synes folk Uruguay.

Ingen stor fare

Liverød utdyper hva han mener med norsk dobbeltmoral:

- Du må se faren i den store sammenhengen. Å lugge, bite eller klype utsetter ingen for en stor fare. Når afrikanere skaller ned hverandre, blir det nesten ikke kommentert.

- Neste gang en nordmann kjører i fylla – eller doper seg – håper jeg norsk media oppfører seg på samme måte som mot Suárez. At de stiller de samme, kritiske spørsmålene.

- I stedet ser vi at media og UD generelt verner om vedkommende. Norge må feie for egen dør, sier Liverød.

Forsvarstale

Uruguay-trener Oscar Tabarez holdt i går en kraftig forsvarstale, der han favnet om Suárez. Han mener FIFA har latt seg styre av hylekoret i de engelske avisene.

- Jeg har stor respekt for Tabarez. Jeg kjenner ham som en sindig og fornuftig mann. Han blir ansett som en gentleman, påpeker Liverød.

- Suárez hevder angivelig at han falt oppå Chiellini med åpen munn. Høres ikke dette litt rart ut?

- Det høres litt merkelig ut. Det skal jeg være enig i. Men mitt poeng er at å bite kan sammenliknes med å lugge og klype. Det er for eksempel hakket verre å spytte.

- Og så må vi se det i sammenheng. Da Zinedine Zidane skallet ned Marco Materazzi, fikk han tre kampers karantene. Du må se straffen på den bakgrunn, hevder Liverød.

Saturday, June 28th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments