Fem hus og en buss tatt av flommen

(Dagbladet): – Både politi, brannvesen og Sivilforsvaret jobber på stedet. Opo-elva har gravd ut en god del masse, og fire hus er tatt av elva, sier operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

Så kom meldingen om at enda et hus og et uthus er tatt i flommen. Dermed er totalt fem hus så langt rasert av vannmassene.

Politiet opplyser på Twitter at ytterligere 15 personer ble evakuert fra Hjøllo nå i morgentimene fordi det var fare for utglidning av masse. Fra før var 30 personer evakuert.

Så langt er det ikke meldt om noen personskader.

- Det kan fort bli flere evakueringer, sier operasjonslederen.

Flere hus i fare

Tidligere i natt opplyste politiet på Twitter at Opovegen nummer 9 er evakuert og tatt tatt av elva, mens Opovegen 13 er evakuert, og huset er i ferd med å havne i elva.

Enorme vannmengder fører til at grunnen under flere hus er truet. Elva Opo, som renner gjennom Odda sentrum, har nemlig gått langt over sine bredder.

- Vi utelukker ikke at flere hus kan bli tatt av vannmassene. Elva graver ut massen under flere bygninger, sier Kronen.

Langs elva ligger også en Shell-stasjon.

- Brannvesenet er bekymret for at elva skal grave ut drivstofftankene som ligger under bakken og følger dette tett, sier Kronen.

200-årsflom

En parkert buss er allerede tatt av vannmassene, og en garasje ble også tatt av flommen ved 22.30-tiden, melder NRK.

- Det er mye mer vann enn det som var forventet ut ifra tidligere meldinger, og det er nå snakk om en 200-årsflom, sier operasjonsleder Preben Vallestad i Hordaland politidistrikt i en pressemelding tirsdag kveld.

Tidligere tirsdag kveld ble det satt i gang forberedelser til evakuering av Odda sykehus etter at en oksygentank kom under vann. Det var frykt for eksplosjon som gjorde at man vurderte å evakuere de 18 pasientene ved sykehuset, men da det ble klart at det ikke var noen eksplosjonsfare, ble evakueringen stanset, skriver NTB.

Wednesday, October 29th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments