Feiringa som irriterer United-redaktør: – Jeg liker det virkelig ikke

(Dagbladet): Manchester City vant byderbyet mot rivalen Manchester United 1-0 i går, men det er ikke bare tapet som irriterer Dag Langerød, ansvarlig redaktør i United.no etter kampen.

Langerød lot seg provosere av feiringa til City-assistent Brian Kidd (65) da Sergio Agüero satte inn 1-0-målet etter 63 minutter.

«Han har vært i United i over 20 år som spiller, trener og assistent-manager. Jeg misliker det dermed sterkt at han jubler som han gjør for City mot oss», skriver United-redaktøren.

Tv-bildene viste at Kidd spratt jublende opp fra City-benken, strakk armene i været og feiret med manager Manuel Pellegrini.

- Respekt

Til Dagbladet utdyper Langerød:

- Det er jo snakk om en gammel United-profil og jeg vil heller foretrekke at han viser respekt på en annen måte enn å juble mot gamleklubben. Jeg liker det virkelig ikke, sier Langerød til Dagbladet.

Kidd er født i Collyhurst i Manchester og spilte i United i ungdomsåra. Fra 1967 til 1974 var han en del av A-laget og vant serievinnercupen i 1968 – bare 19 år gammel. Totalt fikk midtbanespilleren 203 kamper for de røde.

Senere spilte Kidd i Arsenal, Manchester City, Everton og Bolton.

Ferguson-krangel

Etter at Kidd la opp som fotballspiller i 1984, startet han trenerkarrieren i Barrow samme år. I 1988 ble han en del av trenerteamet til Uniteds ungdomslag, før han i 1991 ble assistenttrener under Alex Ferguson på A-laget.

Kidd var Fergusons høyre hånd til 1998. Da ville Kidd prøve lykken som manager i Blackburn. I 1999 kom Ferguson med kraftig kritikk av Kidd i boka «Managing my Life», der Ferguson slaktet Kidd som sådde tvil om Uniteds kjøp av Dwight Yorke sommeren 1999.

- Jeg så på Brian som en kompleks person, ofte usikker, spesielt rundt helsen, skrev Ferguson.

Kidd fikk sparken etter bare ett år som Blackburn-manager og har senere holdt seg til rollen som assistentmanager. 65-åringen har vært i City siden 2009.

- Jeg liker ikke når folk glemmer hva de har vært en del av. Du vil aldri se Ole Gunnar Solskjær eller andre United-profiler juble sånn mot United. Jeg skjønner at de har en annen jobb og dersom de vinner seriegull er det selvsagt lov å feire hvor mye man vil. Men mot gamleklubben bør de holde seg for gode for det, sier Langerød.

- Hvordan er Kidds forhold til United?

- Vi (supporterklubben) har vært i kontakt med han noen ganger og det virker jo som han er glad i klubben, men det er spesielt å se en gammel legende glede seg over at det går dårlig med laget han vokste opp med. Men slik er kanskje fotball blitt.. Det er mulig han brenner noen broer og statusen hans faller blant United-fansen. Jeg tror fansen hadde likt ham langt bedre uten den type feiring vi så i går, sier Langerød.

Tuesday, November 4th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments