Faten (19) ble kalt «skittent menneske» og «horeunge»

Den 19-årige norsk-irakeren Faten Mehdi Al-Hussaini stifter plakat etter plakat i femte etasje i lokalene til Islamsk råd Norge, midt i Oslo sentrum. På de hvite lappene står det med rød og svart skrift:

«#NO2ISIS – IKKE I MITT NAVN.
PROFETENS UMMAH REPRESENTERER IKKE ISLAM.»

Provosert av intervju

Al-Husseini er en av intitiativtagerne til dagens demonstrasjonstog i Oslo sentrum. De mest håpefulle, som Venstre-politikeren Yousuf Gilani, venter så mange som titusen mennesker.

- Jeg har alltid vært en aktiv forsvarer av islam, men når jeg så det 43 minutter lange intervjuet med Ubaydullah Hussain, ble jeg så provosert at jeg måtte gjøre mer. Nå må vi vanlige norske muslimer stå opp mot IS og ekstremister. Jeg er muslim. De sier også at de er det, men vi har ikke samme tro og ideologi. For meg er islam rettferdighet og fred. Halshogging har ikke noe med islam å gjøre, sier Al-Hussaini.

- Ta fra dem statsborgerskapet

Hun snakker i full fart, og er brennende engasjert. Det ble hun, ifølge seg sjøl, blant annet fordi onklene hennes alltid har vært politisk aktive, i sin tid mot Saddam Hussein i Irak. Det var også grunnen til at Al-Husseini-familien kom som flyktninger til Norge for 18 år siden. Da var Faten ei ettårig lita jente.

- Jeg er veldig spent på dagen i dag. Spesielt på hva som vil skje etter demonstrasjonen: Om det får noen virkninger på folk og på politikken i Norge. I dag vil vi vise at vi kjemper for vårt land, og jeg synes Erna Solberg burde vurdere om de som drar til Syria og Irak for å drepe og halshogge skal bli fratatt sitt statsborgerskap, sier Al-Hussaini.

Hun utdyper:

- Ekstremister skal ikke ha noen plass i Norge, eller i resten av verden, for den saks skyld.

- Horeunge

Al-Hussaini har for det aller meste fått positive tilbakemeldinger foran dagens demonstrasjon, men med ett unntak:

- Jeg fikk ett personangrep, og har snakket med politiet om det. De sa jeg burde anmelde, men jeg har ikke hatt tid til det hittil, sier hun.

Angrepet gikk på at 19-åringen er «et skittent menneske».

- Jeg ble også kalt en «horeunge», og ble fortalt at de har sett at jeg har vært frekk i kjeften tidligere, og at de ikke skjønner hvordan jeg kunne si stygge ting om mine brødre, sier hun og fortsetter:

- Jeg er ikke redd. I dag skal vi demonstrere mot terrorgruppa IS (Den islamske staten, journ.anm.) og Profetens Ummah. De sier at de støtter halshogging, brenning av kirker og moskeer. For meg handler ikke dette om islam, sier 19-åringen.

I dag jobber hun som frivillig i Kreftforeningen. Neste år begynner hun på Kings College i London, hvor hun skal studere menneskerettigheter og politikk.

- Islam er kjærlighet

19-årige Laila Mahdi hjelper også til med å lage plakater mot IS og Profetens Ummah. Hun føler at ekstreme muslimer som støtter halshogging og drap ødelegger for den vanlige norske muslimen.

- Jeg synes ikke det er greit at ekstremistene ødelegger for oss. Vi muslimer må jo leve etter islam. For meg er islam kjærlighet, å ta vare på hverandre, å spørre naboen om han har det bra, rettigheter for dyr og mennesker og respekt for mennesker uansett religion. Halshogging og drap av folk med annen religion er ikke en del av islam, sier hun.

Også 22-årige Hanin Al-Rubaya føler at Ubaydullah Hussain og Profetens Ummah har fått for mye plass i norsk offentlighet.

- Slike personer stjeler min religion. Islam er en rettferdig og fredelig religion, og det håper jeg at vi klarer å formidle i dag, sier hun.

Monday, August 25th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments