Fant sjuårig jente hengende i tre, skamslo tre antatte gjerningsmenn

(Dagbladet): Tre menn ble kledd nakne og slått helseløse av rasende landsbyboere øst i India etter å ha blitt pekt ut som kidnappere, voldtektsmenn og mordere. Dette skjedde etter at ei sjuårig jente ble funnet død, hengende i et tre, skriver nyhetsbyrået AFP.

Ifølge lokale medier i delstaten Vest-Bengal skal en av de antatte gjerningsmennene ha dødd av mishandlingen, men opplysningene er ikke bekreftet. Det er heller ikke brakt på det rene om jenta faktisk var voldtatt.

- Spent stemning

India har det siste året opplevd en rekke sjokkerende voldtekter av barn, og ifølge politietterforsker Shankar Das er stemningen i den aktuelle landsbyen spent.

Den sjuårige jenta ble meldt savnet i går kveld, og en storstilt leteaksjon med familie og bekjente fra landsbyen ble innledet. Kvelden og nattas søk var resultatløst, men en landsbyboer sier til TV-kanalen NDTV at de fant henne hengende i et neemtre i dag morges.

Etter likfunnet ble de tre mennene pekt ut som skyldige, kledd nakne og mishandlet. Det er uklart hvorfor landsbyboerne er sikre på at akkurat de står bak drapet på jenta.

Etterforsker Das sier han nå venter på obduksjonsrapporten for å fastslå hva som faktisk har skjedd med den avdøde jenta.

Offentlig raseri

Offentligheten i India har drastisk skjerpet oppmerksomheten rundt voldtekt etter at en student ble gruppevoldtatt og drept på en buss i hovedstaden New Delhi i 2012. I kjølvannet av den og andre saker har mange krevd strengere straffer for voldtektsmenn.

Likevel har voldtektene fortsatt. I vår ble to jenter på 12 og 14 år voldtatt og drept nord i landet, og tidligere denne måneden ble ei seksårig jente voldtatt i den sørlige byen Bangalore.

Selv om Indias nye statsminister Narendra Modi har erklært nulltoleranse for vold mot kvinner, gjenstår mye holdningsskapende arbeid for å snu trenden; ifølge myndighetenes statistikk blir en voldtekt anmeldt hvert 21. minutt i landet.

Friday, July 25th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments