Fant IS-laptop med oppskrift på biologisk terrorangrep

(Dagbladet): Abu Alu heter mannen som viser fram den svarte Dell-laptopen.

- Vi tok den tidligere i år fra et IS-skjulested, sier Alu, som er sjef for en nord-syrisk opprørsgruppe.

Ifølge ham hadde medlemmer fra terrorgruppa IS (Den Isamske Staten), flyktet før han og hans menn bombet gjemmestedet deres, i provinsen Idlib i Syria i januar i år. Dette var en del av en større offensiv mot terrorgruppa, skriver Foregin Policy (FP), som først omtalte saken.

35 547 filer

- Vi fant den bærbare datamaskinen og strømledningen i et rom. Jeg tok den med meg, men ante verken om den fortsatt fungerte – eller inneholdt noe interessant, sier Alu til avisa.

Men det gjorde den. Ikke var den passordbeskyttet heller, oppgir Alu.

Etter nærmere undersøkelser fant opprørsgruppa 146 gigabyte med materiale på maskinen. Det var fordelt på 2367 mapper, som igjen inneholdt å 35 547 filer.

Ifølge avisa, som skriver at de har fått lov å kopiere alt innholdet på laptopen over til en ekstern harddisk, inneholder filene alt fra videoer av jihadister som holder taler, videoer av Osama bin Laden og dokumenter med praktisk opplæring i hvordan man skal utføre IS’s aksjoner.

Og her blir innholdet med ett mer urovekkende.

- Ville skkkert verden

For i filene finnes også manualer for hvordan man lager bomber, instruksjoner for hvordan man stjeler biler, og leksjoner om hvordan man forkler seg for å unngå å bli gjenkjent og arrestert.

Datamaskinen inneholdt videre informasjon om bruk av biologiske våpen, og en forberedelse til et potensielt angrep som ville ha sjokkerte verden, skiver FP.

Dessuten inneholdt den informasjon om mannen som planla dette – altså laptopens eier. Han er tunisisk, og heter Muhammed S.

- Han var i ferd med å lære seg opp om bruk av biologiske våpen i den hensikt å sjokkere verden, skriver FP.

Studerte fysikk

Muhammed S. sluttet seg til IS i Syria, og studerte kjemi og fysikk ved to universiteter i Nord-Tunisia. I et 19-siders dokument skriver han detaljer, på arabisk, om hvordan man kan utvikle biologiske våpen ved å bruke byllepest fra infiserte dyr.

- Fordelen med biologiske våpen er at de ikke koster mye, mens de menneskelige tapene kan være enorme, heter det innledningsvis i dokumentet.

- Når smitten injiseres i mus, bør symptomene dukke opp i løpet av 24 timer, står det videre.

Laptopen inneholder i tillegg til dette en 26-siders fatwa om bruk av masseødeleggelsesvåpen.

- Dersom muslimer ikke kan beseire de vantro på andre måter, er det tillatt å bruke masseødeleggelsesvåpen – selv om det dreper dem alle og tørker dem og deres etterkommere av jordens overflate, står det i fatwaen som er signert Nasir al-Fahd, som for tiden sitter fengslet i Saudi-Arabia.

Saturday, August 30th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments