Fant død kvinne i Sogndal, hvor Veronica (22) har vært savnet

(Dagbladet): Politiet har i dag funnet en død kvinne i Barsnesfjorden i Sogndal.

- Rundt klokka 13.30 i dag så ble det gjort et funn av en død kvinne innerst i Barsnesfjorden. Funnet ble gjort av en tilfeldig turgåer, som så ting som hun varslet politiet om, sier fungerende regionlensmann Asle Karoliussen til Dagbladet.

Det har de siste tre ukene blitt gjort søk i området etter savnede Veronica Heggheim Stegegjerdet (22), som ble meldt savnet 28. oktober. Politiet jobber nå med å identifisere kvinnen som ble funnet i vannet.

- Det blir obduksjon på Gades institutt så snart det lar seg gjøre. Vi vil ikke si noe mer om funnet, før identiteten er fastslått. Veronicas familie er varslet om at vi har gjort et funn, sier Karoliussen til Dagbladet.

I går, før funnet, sa bistandsadvokaten som representerer familien at de håper at Veronica blir funnet, så de får svar.

- Familien har det ikke så greit. De har det veldig tøft. De håper jo at hun skal bli funnet i god behold, eller at hun i alle fall blir funnet, så de får svar, sa Synne Catrin Øren til Dagbladet i går.

- Viktig søk i fjorden

Lørdag 25. oktober, på formiddagen, ble Veronica kjørt hjem til huset sitt i Årøy. Så var hun sporløst forsvunnet. Veronica bor alene i et lite hus i en bratt skråning, og nærmeste nabo bor 150 meter unna.

Da hun ikke møtte opp på et møte i Sogndal sentrum 28. oktober, ble hun meldt savnet.

Politiet understrekte i går viktigheten av å fullføre søkene i Barsnesfjorden med sonde og miniubåt.

- Det er viktig for oss å gjøre dette søket, for å få et eventuelt funn. Det er forhold vi ikke kan få avklart på andre måter enn ved et funn, sa regionlensmann Asle Karoliussen til Dagbladet.

Bistand fra Kripos

Etter forsvinningen har store letemannskaper vært i aksjon. Politiet har endevendt Veronicas hus med politihund og krimteknikere. I huset fant politiet både mobiltelefon, bankkort og datamaskin.

Kripos har bistått politiet med en analytiker til å gå gjennom det tekniske utstyret, og i dag også en taktiker til å gjennomgå etterforskningen.

Etter å ha kartlagt hvilke klær som mangler i huset, gikk politiet ut med at Veronica nok hadde på seg en blå fleecejakke og dongeribukse. I dagene hun forsvant herjet flommen som verst på Vestlandet, men regnjakken lå igjen hjemme.

Ettersom politiet ikke hadde indikasjoner på at Veronica hadde forlatt området, konsentrerte de søkene til skog- og turområder rundt boligen, samt fjorden.

Det understrekes at kvinnen som ble funnet død i vannet ved Sogndal i dag, ikke er identifisert.

Friday, November 14th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments