Familie på fem fant hjemmet sitt smadret i Porsgrunn

(Dagbladet): En romfamilie bestående av en mor, en far, to barn og et tredje voksent familiemedlem fant i dag campingvogna de har bodd i den siste tida fullstendig knust. Ifølge TA som først omtalte saken var campingvogna blitt gitt i gave til familien.

- Det er en tragisk hendelse og veldig trist, sier Bjørn Erik Kristiansen til Dagbladet. Han er talsperson for romfolket i Grenland.

Campingvogna sto ifølge ham på et sandtak på Eidanger i Porsgrunn. Den ble plassert der etter en lengre prosess, sier han.

- Alt lå strødd

- Kommunen har gjort i stand en plass for romfolket på Lannerheia. Men familien fikk beskjed om at de bare fikk sove i biler der. Derfor måtte vi fjerne campingvogna derfra for at den ikke skulle bli destruert. Romfolket valgte da selv å plasserte vogna midlertidig i nærheten av ei kirke på sandtaket på Eidanger, sier Kristiansen.

– Da jeg dro opp dit i formiddag for å høre med menigheten om familien kunne få bruke strøm fra kirka, fant jeg vogna fullstendig smadret. Alt familien hadde av klær og utstyr lå strødd utover og var ødelagt, fortsetter han.

- Veldig lei seg

Kristiansen forteller at den berørte familien, som har bodd i Norge i om lag to år, tar det tungt.

– Det var et sjokk for dem. De ble veldig lei seg, de gråt og prøvde å plukke opp tingene sine. Dette var det de hadde som et hjem. Nå må de alle fem bo i en liten stasjonsvogn, sier Kristiansen, som betegner hærverket som et eksempel på rasisme.

– Jeg synes det er hjerterått at noen skulle finne på ødelegge et hjem på denne måten. I den vogna hadde familien det varmt og godt. I mine øyne er dette et klart eksempel på rasisme. Familien, som tilhører et utsatt og forfulgt folkeslag, opplever at de uten forvarsel her settes på gata, sier han.

Etterforsker saken

Operasjonsleder Ole Jørgen Lund ved Telemark politidistrikt bekrefter overfor Dagbladet at de er koblet inn i saken.

– Vi har vært på stedet og undersøkt, og fant en totalskadet campingvogn. Vi etterforsker saken videre, sier Lund til Dagbladet.

- Mistenker dere at noen står bak ødeleggelsene?

– Vi tror ikke den er ødelagt av naturkrefter, og etterforsker derfor saken videre, sier Lund.

Monday, February 24th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments