- Faen ta Manhattan. Noen vil dø i kveld

(Dagbladet): I alt 103 gjengmedlemmer ble onsdag denne uka arrestert i det New York-politiet omtaler som tidenes største gjeng-pågripelse.

Massepågripelsen ble langt på vei gjort mulig som følge av sporene de pågrepne har etterlatt på Facebook.

I en uttalelse skriver politiet:

«De har brukt hundrevis av Facebook-innlegg og direktemeldinger, videosamtaler og andre samtaler til å planlegge drap av rivaliserende gjengmedlemmer. De har også brukt sosiale medier til å publisere og skryte av voldshandlinger og rakke ned på rivaliserende gjengmedlemmer».

Fra tre gjenger

Gjengmedlemmene er tiltalt for blant annet to drap, 19 skyteepisoder der ingen ble drept, 50 skyteepisoder der ingen ble truffet, knivstikking, overfall, ran, samt ulovlig besittelse av skytevåpen, skriver Nice News.

Mer enn 500 politibetjenter deltok i arrestasjonene av medlemmene, som alle er i alderen 15 – 30 år. Ifølge Nice News tilhører de gjengene «the allied Make It Happen Boys», «Money Avenue», samt deres rivaler; «3 Staccs».

Ifølge tiltalen skal en av de pågrepne, Davon «Hef» Golbourne har skrevet følgende på Facebook to dager etter drapet på en person som gikk under kallenavnet «chicken»:

«Fried the chicken».

Rivalen, Brian «Pumpa» Rivera svarte da:

«NOW IMAAA KILL YUHH»

Denne dialogen er et av hundrevis av eksempler på hvordan medlemmene brukte Facebook til å skryte av angrep, eller true med hevn, skriver Nice News.

200 sider lang tiltale

- De er Facebook-idioter.

Det sier Vernon Williams om de tiltalte. Han er lokal pastor i Harlem, og har i lengre tid forsøkt å roe ned voldsbruken i nabolaget.

- Jeg vil si at mellom 75 og 80 prosent av en nesten 200 sider lang tiltale jeg har lest inneholder Facebook-meldinger og liknende aktivitet, sier pastoren.

Han fortsetter:

- Det de har sagt har vært det som har slått tilbake på dem – spesielt det å innrømme deltakelse i kriminelle handlinger, anskaffelse av våpen som skulle brukes i kriminelle handlinger, samt det å ringe noen i et statlig fengsel og avlegge rapport om hva de har gjort.

Knytter dem til kriminalitet

Mer enn én million sider fra sosiale medier en del av bevisbyrden mot de 103 tiltalte. I tillegg til Facebook-meldinger har politiet over 40 000 telefonsamtaler, overvåkningsbilder – og video som knytter gjengmedlemmene til kriminalitet, opplyser statsadvokaten i New York.

Ordet «Facebook» dukker opp 162 ganger i en av tiltalene og 171 ganger i en annnen.

Her er noen andre eksempler på hva gjengmedlemmene publiserte på det sosiale nettverket:

«Når vi har tatt en fra nabolaget ditt, er vi fornøyd.»

«Faen ta Manhattan. Noen vil dø i kveld.»

«En mann mindre.»

Friday, June 6th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments