Facebook har kjøpt Oculus Rift for 12 milliarder kroner

(PressFire.no): Mark Zuckerbergs Facebook kjøper Oculus Rift-spillbrillene. Avtalen er verdt 12 milliarder kroner.

Jeg er glad over å kunne bekrefte at vi har kjøpt Oculus VR, lederen innen virtual reality-teknologi, sier Zuckerberg.

 

Et vannskille?

– Vårt oppdrag består av å gjøre verden mer åpen og tilkoblet. De seneste årene har dette nesten utelukkende ment å bygge mobilprogrammer som vil hjelpe deg å dele med menneskene du bryr deg om.

Vi har mer å utrette på mobilene. Nå er vi i en posisjon der vi kan begynne å fokusere på hvilke plattformer som skal by på enda mer nyttig, underholdende og personlige opplevelser, sier Facebook-grunnleggeren.

 

Aksjer og kontanter

Avtalen er verdt 2,41 milliarder kroner i kontanter, opplyser Facebook i en pressemelding.

I tillegg mottar Oculus-eierne aksjer i Facebook verdt 9,64 milliarder. Totalverdien for oppkjøpet er altså i overlant av 12 milliarder kroner.

Opprinnelig ba mannen bak Oculus VR, 20 år gamle Palmer Luckey, om beskjedne 250 000 dollar for å realisere drømmen sin i august 2012.

En kronerullerkampanje på Kickstarter ble sparket i gang. Folk bidro der med 2,4 millioner dollar – ti ganger mer enn det Luckey opprinnelig ba om. Etter den tid har investorene stått i kø for utvikle spillbrillene videre.

Flere tungvektere fra spillbransjen har sluttet seg til VR-revolusjonen. Blant dem John Carmack, som forlot id Software i sommer, selskapet han var med å starte i 1991, for å bli teknisk sjef i Oculus.

 

– Endrer måten vi spiller på for alltid

Palmer Luckey har uttalt seg om oppkjøpet på Reddit.

– Veldig lite endrer seg i den daglige driften. Men vi får vesentlig flere ressurser for å sette sammen de rette folka, sier Luckey.

– Dette er et spesielt øyeblikk for spillbransjen.

Oculus’ noe usikre fremtid ble nå plutselig krystallklart. Virtual Reality kommer, og det kommer til å endre måten vi spiller på for alltid, sier Palmer Luckey.

 

Sony er med i kampen

Virtual Reality var det store fokuset under Game Developers Conference (GDC) som gikk av stabelen i San Francisco siste uke.

Sony avslørte sine VR-briller, kalt Morpheus.

Samtidig ble en ny variant av Oculus Rift kunngjort

Denne er allerede i forhåndssalg, og ble også demonstrert gjennom en filmsnutt

 

Reklame i VR-verdenen?

Når kommer egentlig Oculus-brillene på markedet? Foreløpig er det jo versjoner myntet på spillutviklere og programmerer som er i salg.

I forbindelse med Facebook-oppkjøpet, snakker Oculus VR med investorene sine nå i kveld. 

Vi har ingenting å si om lanseringstidspunktet nå, fortalte de.

– Hvordan skal dere tjene penger på dette? Er det hardware-salget, eller noe annet? spør investorene under møtet som pågår i skrivende stund .

– Det kan kanskje være reklame i den virtuelle verden, men vi får se hvordan det gjøres. 

 

PressFire testet Oculus Rift-brillene i fjor, en prototype av virtual reality-brillene. Testkaninene var et knippe Dagblad-folk. Slik gikk det:

Tuesday, March 25th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments