Etterforsker kjent investor, pro-golfer og gambler for storstilt innsidehandel

(Dagbladet): FBI etterforsker sammen med det amerikanske finanstilsynet SEC storstilt innsidehandel innenfor finans, gambling og sport, melder Wall Street Journal.

Den oppsiktsvekkende nyheten bekreftes av nyhetsbyrået Reuters.

Kjente profiler

Amerikanske myndigheter undersøker om pro-golferen Phil Mickelson og storgambleren William Walters på ulovlig vis har handlet med aksjer basert på intern informasjon fra storinvestoren Icahn om hans investeringer i børsnoterte selskaper, melder Wall Street Journal.

Selve etterforskningen skal ha startet for tre år siden etter mistenkelige aksjehandler i selskapet Clorox Co – bare dager før Icahn kunngjorde at han ønsket å overta selskapet i 2011.

I februar 2011 hadde Icahn akkumulert 9,1 prosent av aksjene i selskapet, og i juli kom han med et bud på over 10 milliarder dollar for selskapet. Dette gjorde at aksjekursen skjøt i været.

For god timing

Det var litt for god timing for aksjehandler som gjorde etterforskerne mistenksomme.

Ifølge Wall Street Journal undersøker etterforskerne nå om Icahn tipset Las Vegas-gambleren William Walters om de potensielle bevegelsene i markedet. De to kjenner hverandre gjennom felles bekjente. Etterforskerne undersøker videre om Walters ved minst en anledning videreformidlet et slikt tips til pro-golferen Phil Mickelson, som han spiller golf med.

Carl Icahn, en 78 år gammel investor god for 24,5 milliarder dollar, avviser at han eller holdingsselskapet Icahn Enterprises har gjort noe ulovlig.

- Vi kjenner ikke til noen etterforskning. Vi er alltid veldig forsiktige med å følge alle lovpålagte krav i alle våre aktiviteter, sier Icahn til Wall Street Journal.

Han omtaler anklagene om at han er involvert i innsidehandel som provoserende og spekulative.

Icahn regnes for en av USAs fremste børshaier og rovdyrkapitalister som har kjøpt, oppløst og solgt videre utallige selskaper i sine enkelte bestanddeler, blant dem flyselskapet TWA.

Pro-golferen Phil Mickelson skal være god for 180 millioner dollar, og hans advokat Glenn Cohen avviser at Mickelson blir etterforsket.

- Phil blir ikke etterforsket for noe. Punktum, sier Cohen.

Konfrontert etter turnering

Men ifølge Wall Street Journal skal Mickelson ha blitt konfrontert av to FBI-agenter etter at han hadde spilt ferdig en turnering i Ohio på torsdag.

Gambleren William Walters, som har tjent seg rik på betting, la på da Wall Street Journal ønsket å få en kommentar.

Walters er en legendarisk gambler i Las Vegas som har tjent seg rik på å spille på hester og annen sport og etter hvert er inne i kjøp av eiendom og golfbaner. Han kommer fra en familie med profesjonelle pokerspillere i Kentucky.

Etterforskningen er et nytt skritt i amerikanske myndigheters årelange innsats mot ulovlig innsidehandel, som hittil har resultert 85 dommer og tilståelser i 90 saker siden august 2009. Ingen er frikjent, og fem saker verserer fortsatt for retten.

Saturday, May 31st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments