Et ukjent antall DNB-kunder har fått dobbel lønn i dag

(Dagbladet): Et ukjent antall DNB-kunder har fått utbetalt dobbel lønn i dag. Det opplyser banken til Dagbladet.

- Vi jobber på spreng med å rette opp dette. Vi vet ikke hvor mange det dreier seg om, sier informasjonsdirektør Even Westerveld til Dagbladet.

Vil reverse utbetalingene

Han kan ikke svare på om pengene er mulige å bruke eller ikke og sier at utbetalingene vil bli reversert. Men etter det Dagbladet kjenner til, skal pengene være disponible.

Dagbladet kjenner også til at også andre utbetalinger til privatpersoner er gjort dobbelt, for eksempel husleiebetalinger.

Informasjonsdirektør Westerveld forteller at det er sannsynlig at også andre utbetalinger er gjort dobbelt.

- Dette er ting vi jobber med å oppklare. Det vi vet er at det beklagligvis har skjedd en feil, enten i våre eller våre leverandørers systemer. Det er dessverre ikke snakk om en ekstra julegave fra arbeidsgiver, sier Westerveld.

Én masse-transaksjon

Det er én såkalt kjøring som er gjort dobbelt, ifølge Westerveld. En kjøring er gjennomføring av en masse transaksjoner. Kjøringer gjøres flere ganger på døgnet til faste tidspunkter.

- Vi vet ennå ikke nøyaktig hvor mange kunder det er snakk om, men det er en mindre del av kundemassen. Nå går vi inn og korrigerer denne kjøringen, og venter at det er i orden i løpet av dagen, sier Westerveld.

Han kan ikke anslå hvor mye penger det er snakk om som er utbetalt.

Datatrøbbel

Det er ikke første gang storbanken har vært litt vel gavmilde. I fjor sommer fikk flere DNB-kunder dobbelt opp med feriepenger ved en feil.

Den gang kunne man imidlertid ikke bruke pengene, for de var i realiteten bare overført en gang.

Dagbladet oppdaterer saken.

Monday, December 15th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments