Et skip lastet med sex, vold og sjørøvere

(Filtermagasin.no): Daff helg? Lei av å gå i skogen med planker på beina?

Her er noen tips til filmer og tv-serier du kan se på nett:

UKENS TV-SERIE: «BLACK SAILS»

Ahoy, mateys. Yo ho ho, og en bolle med ostepop. Mitt skip er lastet med sex, vold og sjørøvere! Arrr.

Beklager. Like greit å få det ut av systemet, før vi fortsetter. Arr.

Ja, denne rykende ferske TV-serien er produsert av Michael Bay, men vi liker tross alt sjørøvere mer enn vi hater ham. Dette er den andre av to prominente pirat-serier som starter i år (den andre er NBCs «Crossbones», med John Malkovich), og trolig den mest ramsalte.

«Black Sails» gir oss opprinnelseshistorien om figurene fra Robert Louis Stevenson-klassikeren «Skatten på sjørøverøya», gjenfortalt for voksne. Mer «Spartacus» enn Jack Sparrow, da.

Historien starter i piratenes gullalder, året er 1715, og sjørøverkaptein Flint (Toby Stephens) er på jakt etter et spansk skip som skal skjule gullskatter verdt flere millioner. På veien slår han seg sammen med John Silver (Luke Arnold), og møter velkjente pirater som Anne Bonny (Clara Paget) og kaptein Hornigold (Patrick Lyster).

«Black Sails» er forholdsvis fri for treben og papegøyer på skulderen, men er til gjengjeld åpen for brutale voldsomheter og pikante nakenscener. Booty time! Beklager, igjen.

Alt dette minner mistenkelig om dataspillet «Assassins Creed IV: Black Flag», noe som er helt greit for vår del.

Kabelkanalen Starz (som også står bak «Spartacus», «Magic City» og «Da Vinci’s Demons») har så stor tro på «Black Sails» at de har bestilt en andre sesong, som allerede er under innspilling. Her hjemme er serien tilgjengelig på HBO Nordic.

Ja, vi ser ironien i å laste ned «Black Sails» på Pirate Bay, men gjør helst ikke det.

HBO er forresten også aktuell med den egenproduserte serien «Looking», som tar for seg tre homofile menns hverdag i San Francisco. Så en slags «Gay-Girls».

UKENS DOKUMENTAR: «REWIND THIS»

Kom rundt leirbålet, ungdom. Hør historien om hvordan vi så på film i gamle dager, før internettet og små plater.

La oss dra langt tilbake til oldtiden, da man måtte ned i «videobutikker» for å leie noe dinosaurene kalte «VHS-kassetter».

Den underholdende dokumentaren «Rewind This» feirer videoalderen, og fungerer både som et innføringskurs og som en mimrestund for oss som fortsatt har kjelleren full av kasser med gamle videokassetter. Her er det intervjuer med hundre (!) personer som har et nært forhold til VHS: fra bransjefolk, filmskapere, journalister og forhandlere, til fans og unge entusiaster som er i ferd med å gjøre video til en hipster-fenomen.

Vi får være med samlere på loppemarked og i de få videosjappene som fortsatt finnes i USA, og videre hjem — der de viser frem vanvittige samlinger som overgår selv… vel, undertegnendes.

Så ja, jeg er muligens litt ekstra disponert for å like en film som «Rewind This».

Filmen understreker også at det er en masse godbiter som aldri er sluppet på noe annet format enn VHS, og vi får se klipp fra sære gullkorn som «Deadly Prey», Corey Haims utsøkt pinlige videodagbok «Me Myself and I» og «Bubba’s Until it Hurts» – en workout-video med salige Bubba Smith fra «Politiskole»-filmene.

Ingen av dem blir nok sluppet på Blu-ray med det første.

«Rewind This» er tilgjengelig på iTunes og Xbox Video. Hvis du synes det er helt feil å se en dokumentar som dette på VOD, kan du trøste deg med at «Rewind This» også kan kjøpes på VHS.

Mens vi er inne på dokumentarer: Filmnet kan by på den franske Marilyn Monroe-filmen «Love, Marilyn» og «Marley». iTunes har nylig lagt ut stemmelegger-dokumentaren «I Know that Voice» og «Raging Boll» – om den kontroversielle kalkunregissøren Uwe Boll.

Julian Assange-dokumentaren «We Steal Secrets: The Story of Wikileaks» er også ute, på blant annet Headweb og Viaplay.

UKENS FILM: «DISCONNECT»

Er Alexander Skarsgård i ferd med å bli indiefilmens svar på Dolph Lundgren?

I pausene mellom sesongene av «True Blood» har svensken spilt inn en rekke brukbare filmer, som slippes rett på hjemmekino i Norge. For et par uker siden tok vi for oss severdige «The East», og nå dukker han fader meg også opp i «Disconnect».

Et respektabelt drama av Oscar-nominerte Henry Alex Ruben, om en gruppe mennesker som på hvert sitt vis blir påvirket av teknologi. Jason Bateman og Hope Davis spiller foreldre til en tenåring som prøver å begå selvmord, etter å ha blitt spilt et ondskapsfullt «cybermobbing»-pek med hjelp av en falsk Facebook-profil.

Andrea Riseborough er en ambisiøs TV-reporter som jobber med en sak om mannlige «chat room»-strippere, og blir følelsesmessig involvert med en ung stripper. Alex Skarsgård og Paula Patton spiller et ungt ektepar som nylig har mistet en sønn, og deretter får identitetene sine stjålet på nettet.

Så dere, la oss snakke alvorlig om vår teknologiske hverdag, og hvordan den gjør oss innmari fremmedgjorte.«Disconnect» har en eim av «etter skoletid»-drama for bekymrede foreldre, men reddes inn med sterke skuespillerprestasjoner og en historie (eller rettere sagt tre løst sammenknyttede historier) som skildres på en høvelig realistisk, uforutsigbar og nedpå måte.

Sånn ellers serverer iTunes den svenske elitethrilleren «Call Girl», mens VOD-cinemateket MUBI byr på et gjensyn med den moderne «Nicolas Cage friker ut på crack»-klassikeren «Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans».

Viaplay frister med den franske thrilleren «Möbius», mens SF Anytime byr på Catherine Hardwickes ungdomsthriller «Plush», og den lettere skuffende «Hyde Park on the Hudson» — som har vår mann Bill Murray i hovedrollen som president Roosevelt. Det meste med Bill Murray er tross alt verdt å se (med mindre det dreier seg om dataanimerte katter som elsker lasagne).

Sunday, January 26th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments