England med målkalas mot San Marino

England – San Marino 5-0 (2-0)

(Dagbladet): Mange hadde nok ventet en engelsk målfest da San Marino gjestet Wembley i kveld. Og de som hadde tatt turen til Wembley fikk også det de hadde betalt for.

På de forrige fire møtene med San Marino har England scoret 26 ganger og sluppet inn kun ett mål.

Gjestene er nummer 208 på Fifa-rankingen – 190 plasser bak England.

- Slite dem i stykker
Med seier over San Marino, har England nå seks av seks mulige poeng i gruppe E, etter å ha vunnet 2-0 mot Sveits i forrige kamp.

Men til tross for målkalaset, er 5-0 likevel det minste England har vunnet over San Marino. Samme resultat ble det da lagene møttes for to år siden. Englands rekord mot miniputtstaten er på 8-0.

- Sannheten er at i første omgang av denne kampen, spilte et veldig godt trent og smart lag med ti mann bak ballen, sa Englands landslagssjef Roy Hodgson til ITV.

- Vi måtte slite dem i stykker og gjøre ting riktig. For vi visste at fikk vi ett eller to mål etter pause, ville kampen åpne seg opp og du får sjansen til å pøse på med flere mål, fortsatte den tidligere Liverpool- og West Bromwich-manageren

Rooney-straffe

Men publikum på Wembley måtte vente til det 24. minutt før det ble noen nettkjenning for hjemmelaget.

På en corner fikk Phil Jagielka gå opp inne i boksen og heade ballen i nettet bak Aldo Simoncini. Sistnevnte fikk seg en smell i hodet rett før scoringa, og lagkameratene mente målet burde vært annullert.

Bildene viste riktignok at keeperen snublet og stanget inn i en lagkamerat da Everton-forsvareren headet, og at den polske dommeren gjorde korrekt da han dømte 1-0 til England.

Rett før pause var Danny Welbeck svært nær ved å sende England opp i en 2-0-ledelse, men Aldo Simoncini utførte en feberredning og stoppet Arsenal-spissen.

Men bare sekunder seinere ble Wayne Rooney felt, og dommer Marcin Borski pekte på krittmerket. Straffen tok Englands-kapteinen selv, og sendte hjemmelaget opp i 2-0 etter å ha banket ballen opp i høyre hjørne – hans 42. mål på landslaget.

Dermed kunne Roy Hodgson og hans gutter gå i garderoben med en ledelse, men uten å ha imponert noe videre mot miniputt-staten.

Åtte mål på ti kamper

Over i andre omgang virket England mer skjerpet. Og det tok ikke mange minutter før han også signerte seg på scoringslista på Wembley.

Innbytter Alex Oxlade-Chamberlain vant ballen høyt på San Marinos banehalvdel, og fikk lagt inn i boksen langs bakken. Der kom Welbeck på løp og dundret ballen inn i nettmaskene – det var Arsenal-spillerens åttende mål på ti landskamper.

Etter pausen handlet det for det meste om England, og også Oxlade-Chamberlain var nær ved å sette en scoring.

Målkalas

Minutter etter at han kom på matta, ga Andros Townsend en publikum en scoring etter læreboka. Han kom seg fri på Englands høyrekant, dro seg inn foran 16-meteren og knallet til. Skuddet nede i høyre hjørne strøk forbi stolpen og inn – til 4-0 for England.

Ikke lenge etter Townsend scoring var Rooney frampå igjen. På sitt andre mål var kapteinen heldig og fikk hjelp av Alessandro Della Valles sin brystkasse for å sette inn 5-0 scoringa etter en chip fra høyrekanten av 16-meteren.

Neste utfordring ut for England er Estland på søndag.