Engelske aviser viser frem Fellainis spytt

(Dagbladet): Det er hverken Agüeros matchvinnerscoring, Chris Smallings idiotiske utvisning eller den etter sigende katastrofale dømmingen engelske aviser skriver om etter det dramatiske byderbyet i går.

«Manchester Spitty» og «It’s the spits» er blant titlene som lyser fra de britiske tabloidene, og de viser til en situasjon der det ut ifra TV-bildene kunne se ut som Marouane Fellaini spyttet på en liggende Sergio Agüero.

Forsvares av sjefen

Ved første øyekast så det ut som Fellaini kun skjelte ut den argentinske spissen for å overdrive smertene sine etter å ha blitt sparket ned av belgieren inne i Uniteds sekstenmeter.

Spørsmålet om hvorvidt han spyttet kom først frem da Louis Van Gaal ble konfrontert med hendelsen på pressekonferansen etter kampen.

Da valgte den nederlandske treneren å forsvare sin storvokste elev.

- TV-bildene har vist at han skriker, og noen ganger når man skriker kommer det ut litt spytt sammen med ordene, sa Van Gaal.

- Han virker ikke som en spyttende type, sa Van Gaal videre.

Manuel Pellegrini har på sin side valgt å ikke kommentere hendelsen, ettersom han ikke så den.

The Independent melder at Fellaini sannsynligvis slipper å bli etterforsket for hendelsen, og dermed også slipper straff fra det engelske forbundet i etterkant.

- Teknisk vanskelig å utføre

Lars Morten Olsen, redaktør i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb, stiller seg bak Louis Van Gaal.

- Jeg tror ikke at han (Fellaini) gjorde det, rett og slett fordi det er vanskelig å spytte samtidig som du roper og skriker, sier Olsen til Dagbladet.

Hvorvidt Fellaini er typen til å gjøre den typen ting eller ikke, har ikke Olsen like god kjennskap til.

- Jeg kjenner ham ikke personlig, og vet ikke om han er typen eller ikke, men jeg må si at det virker teknisk vanskelig å spytte samtidig som man roper, sier Olsen.
 

Ikke første gang

I forrige derbymøte mellom klubbene, den 28. mars, ble Fellaini anklaget for å gjøre mer eller mindre nøyaktig det samme.

Det kan være en forklaring på hvorfor avisene velger å fokusere på Fellaini etter kampen, mener Lars Morten Olsen.

- Men det trenger ikke være noe mer riktig av den grunn, sier han.

Den gangen var det høyrebacken Pablo Zabaleta det gikk ut over, og nok en gang var det i en situasjon der Fellaini mente at motstanderen overdrev.

Fellaini fikk gult kort i situasjonen for å ha albuet ned Zabaleta, og han ble den gang etterforsket av forbundet for spyttingen. Også da ble han forsvart av sjefen sin.

- Marouane er sikker på at han ikke gjorde det. Vi vil arbeide med forbundet hvis det er det vi trenger å gjøre for å klargjøre situasjonen, sa David Moyes den gang, ifølge Daily Mail.

Begynner å vise sin verdi

Etter å ha kommet inn og forandret kampen mot West Bromwich for et par uker siden, har Marouane Fellaini fått starte i de to toppkampene mot Chelsea og Manchester City.

Gamletreneren hans, David Moyes, skrev nylig en kommentar, der han fortalte at han alltid hadde visst at belgieren ville slå til i Manchester United.

- Jeg har sett ham i de to siste kampene, og han har vært av ypperste klasse. Han har hatt innflytelse på kampene, og det er det du ber om av de største spillerne dine, skrev Moyes.

Også Lars Morten Olsen begynner å få øynene opp for den hårete belgieren.

- Jeg har ikke vært særlig stor fan av ham, men etter scoringen hans mot West Bromwich virker det som han har vokst enormt. Han har forbløffet meg og sikkert mange andre også, sier Olsen.

At Fellaini kan risikere suspensjon for å ha spyttet på Agüero, kommer dermed svært ubeleielig for Louis Van Gaal, som allerede må greie seg uten suspenderte Chris Smalling og skulderskadde Marcos Rojo.

Monday, November 3rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments