Enda en Høyre-politiker siktet i narko-saken

(Dagbladet): En person i Høyres bystyregruppe i Bergen er pågrepet i hasj-saken sammen med Høyres stortingsrepresentant Erik Skutle.

- Jeg bekrefter at vi er kjent med at et medlem av Høyres bystyregruppe i dag er siktet for, og har erkjent bruk, av et narkotisk stoff, sier gruppeleder for Høyres bystyregruppe i Bergen, Dag Skansen, til Dagbladet.

Ivaretas

- Jeg har snakket med vedkommede og vi ser selvfølgelig alvorlig på saken. Det er et alvorlig tillitsbrudd overfor partiet. Da jeg snakket med vedkommede forsikret jeg meg om at han er i gode hender. Vi forsøker nå å håndtere dette på best mulig måte for partiet og ham selv, sier Skansen.

Den siktede, som er i begynnelsen av 20-årene, er løslatt og blir nå ivaretatt av sin familie.

Som bystyrerepresentant blir vedkommende sittende. Men ifølge Skansen har vedkommende andre verv som skal behandles i gruppestyre i Bergen Høyre mandag.

- I tillegg har jeg diskutert med Høyres leder i Bergen om vi kan prøve å få til et Arbeidsutvalgsmøte i løpet av helgen, sier Dag Skansen.

- Vi må nå få lov til å handtere denne personen og saken på en forsvarlig og god måte før vi kan konkretisere mer og kommentere saken ytterligere.

To politikere tatt

Dermed er to bergenspolitikere i dag siktet for narkotikakriminalitet. I ettermiddag ble det kjent at stortingsrepresentant og vara for Erna Solberg, Erik Skutle er siktet i samme sak. Han sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen. Høyre bekreftet siktelsen av stortingsrepresentanten i ettermiddag. Høyres parlamentariske leder Trond Helleland møtte pressen.

- Vi ser svært alvorlig på dette og i Høyre har vi nulltoleranse for bruk og besittelse av narkotika. Dette er et alvorlig tillitsbrudd overfor partiet og Høyres stortingsgruppe. Samtidig er det viktig å ivaret Skutle og forsøke å bestå ham på best mulig måte, sa Helleland.

I alt tre personer ble pågrepet i dag, i forlengelsen av narkotikasaken i Bergen der narkotika er solgt på flere videregående skoler. Skansen er ikke kjent med at ikke er kjent med at flere tillitsvalgte fra Høyre er siktet i den store narkotikasaken i Bergen. Totalt er flere enn 30 personer siktet i saken.

Skutle gikk denne uka ut i VG og talte for legalisering av hasj.

Thursday, February 27th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments