- En tapt medalje er ikke så viktig i dag

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Tirsdag kveld uttalte Astrid Uhrenholdt Jacobsen seg til pressen for første gang etter brorens dødsfall forrige uke.

Jacobsen tok en imponerende fjerdeplass under sprinten tirsdag, og kunne fort tatt medalje, hadde hun ikke brukket staven.

Twitter-bilde

- Jeg tror jeg er den mest fornøyde fjerdeplass-vinneren i Sotsji, og det var utrolig gøy at Ola (Vigen Hattestad), Maiken (Caspersen Falla) og Ingvild (Flugstad Østberg) gjorde det så bra, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen fra Endurance Village i kveld ifølge en pressemelding fra Skiforbundet.

Uttalelsen er den første hun har gitt siden dødsfallet, men tidligere tirsdag kveld la hun ut en melding på Twitter hvor hun hyllet sin avdøde bror med et bilde, ordene «God som gull» og en lenke til Morten Harkets sang «Brother».

- En seier

27-åringen er fullstendig klar over at hun fort kunne tatt bronse, eller kanskje enda edlere valør, om ikke staven hadde blitt ødelagt ikke lenge før mål. Det bryr hun seg imidlertid lite om.

- Den brekte staven kan ha vært det som sto mellom meg og en medalje på sprinten. Men en tapt medalje er ikke så viktig i dag. For meg var det en seier å gå og mobilisere krefter for å prestere i skisporet, sier Jacobsen.

Hyllet av lagvenninner

Gullvinner Maken Caspersen Falla var imponert over sin lagvenninne etter sprinten.

- Hun får flere sjanser til medalje. Hun har vist hvilken sterk person hun er de siste dagene, sa Falla, ifølge NTB.

Ingvild Flugstad Østberg, som tok sølv på sprinten, roste også Jacobsen for hvordan hun har taklet den vanskelige situasjonen.

- Hun har hatt noen harde dager, men viser at hun er sterk. Jeg er stolt av henne. Hun gikk sin beste sprint for sesongen, og det var synd at hun brøt staven. Hun kunne tatt medalje, sier hun ifølge NTB.

Wednesday, February 12th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments