Én stod opp om natta for å spise, en annen trente fire ganger om dagen

(Dagbladet): Det er en kjent sak at skuespillere ofte både går opp og ned i vekt for filmroller de skal gjøre.

Matthew McConaughey ble sykelig tynn da han skulle spille Aids-sjuke «Ron Woodroof» i filmen «Dallas Buyers Club», og Christian Bale måtte anlegge ølmage da han skulle spille karakteren «Irving Rosenfeld» i «American Hustle».

Men skuespillere må ofte også bli mer muskuløse for roller de skal spille, og går igjennom svært harde treningsregimer i tida før innspilling.

Nettstedet totalfilm.com har samlet sammen noen av de hardeste treningsregimene kjente skuespillere har gått gjennom.

Chris Pratt – «Guardians of the galaxy»

Skuespilleren Chris Pratt forandret kroppen sin dramatisk da han spilte karakteren Peter Quill i «Guardians of the galaxy». I hele seks måneder bodde han nesten på treningssenteret, og hadde forbud mot å gå ut med venner for å spise eller drikke.

Hugh Jackman – «The wolverine»

Man har sett Jackman spille en rekke roller, men det hardeste treningsregimet gikk han gjennom for rollen i «The wolverine».

Han passet på å spise 6000 kalorier om dagen, og løftet vekter i tre timer om dagen.

- Noen ganger stod jeg opp om natta for å spise. Forskning viser at du forbrenner fett om natta, og at du bygger muskler når du faster. Da spiser du i åtte timer, og så faster du i 16 timer, har han tidligere sagt ifølge nettstedet. 

Linda Hamilton – «Terminator 2: Judgment day»

Under oppfølging fra treneren Anthony Cortés mistet Linda Hamilton 5,5 kilo fett for actionrollen, bare 20 måneder etter å ha født. Treningsprogrammet inneholdt svømming, løping, løftvekting, trampolinehopping og sykling.

Chris Hemsworth – «Thor»

Den eldste av brødrene Hemsworth vokste hele 9 kilo i muskler for sin rolle i «Thor». Han spiste masse, løftet vekter, og trente med kettlebells i 90 minutter fem ganger om dagen.

- Jeg føler at jeg har vært veldig opptatt, men det eneste jeg har gjort er å spise hele dagen. Å spise når du ikke er sulten er slitsomt, sa han til Men’s Health den gangen.

Chris Evans – «Captain America: The first avanger»

- Vanligvis er jeg glad i å trene, men dette var annerledes. Jeg gikk ut av treningen og tenkte: «Jeg må kaste opp. Jeg hater treneren. Jeg hater denne filmen. Jeg vil bare sove i en uke», sa Chris Evans om sitt hardeste treningsregime noensinne.

Han trente to timer om dagen.

Aksel Hennie – «Hercules»

Mye har blitt skrevet om Aksel Hennies treningsprogram til hans kommende film «Hercules», og skuespilleren har selv også vært veldig åpen om hvordan han har trent i forkant og under innspillingen.

Han har også delt en rekke bilder av seg selv i treningstudioet på sosiale medier.

Programmet strekker seg over fem dager, der dag en er en ryggøkt, dag to er bryst, dag tre er fokuset på leggene, dag fire skuldre, og den siste dagen er armer. Dietten går ut på å spise blant annet 170 gram biff, to hele egg og 300 gram poteter til frokost.

Tom Hardy – «Warrior»

Hardys trener brukte en treningsmetode som han kalte «signalling». Det går ut på å ta 10 sit ups hver time, i stedet for 100 stykker på en gang.

Hardy trente fire ganger om dagen, og la på seg hele 13 kilo i muskler.

Anne Hathaway – «The dark knight rises»

Hathaway trente fem dager i uka, i tillegg til å danse i én og en halv time hver dag for rollen i «The dark knight rises».

Hun trente også yoga, martial arts og løftet vekter.

Mark Wahlberg – «Pain & gain»

Skuespilleren stod opp klokka halv fem hver morgen, og spiste en stor frokost før han dro til treningssenteret.

Han spiste hele 12 måltider om dagen, og la seg klokka ni hver kveld.

Jennifer Lawrence – «The hunger games»

Stjerna hadde fikk hjelp av treneren Dr Joe Horrigan til å komme i form til rollen som «Katniss Everdeen», og trente intenst i seks uker for å komme i form.

I tillegg til å få kroppen til å bli mer muskuløs måtte også Lawrence lære seg i klatre, både i fjellet og opp i trær.

Channing Tatum – «Fighting»

Tatums treningsøkter var på 30-45 minutter, som han gjorde flere ganger om dagen før rollen i «Fighting».

Treneren mente nemlig at det er alt kroppen trenger for å komme i form – så lenge man gjør det mange nok ganger.

Tuesday, March 4th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments