- En av de beste skuespillerne i vår generasjon

- Han var en enorm skuespiller, virkelig en av de aller fremste. Det er absolutt et stort tap for filmbransjen at han går bort, sier Vegard Larsen, programleder i NRK-programmet Filmbonanza, til Dagbladet.

I kveld meldte Wall Street Journal og New York Post at den anerkjente og kritikerroste amerikanske skuespilleren Philip Seymour Hoffman er død. Han ble bare 46 år gammel.

Ifølge avisene ble han funnet død i en leilighet på Manhattan i New York.

- Han slo igjennom ganske sent, men spilte etter det i en lang rekke kritikerelskede filmer. Han var selektiv med tanke på hvilke filmer han spilte i, og det ble nærmest et kvalitetstegn at han medvirket i en film, sier Larsen og fortsetter:

- Det var da han spilte Truman Capote i filmen «Capote» at verden virkelig fikk øynene opp for ham, en rolle han vant et drøss av priser for.

- Fryktelig trist

Også journalist og film-entusiast Asbjørn Slettemark, som driver film og tv- bloggen OP-5.no, beskriver Hoffmans bortgang som trist.

- Det er først og fremst fryktelig trist. Det er en skuespiller man har fulgt lenge, og uansett hvem han spilte mot, så var han et par hakk over. Han hadde en karisma og et blikk som få andre kunne måle seg med og med en gang han kom på skjermen ble man fengslet, sier Slettemark.

Han trekker fram filmen «Charlie Wilson’s War» som en av sine favoritter, der Hoffman spiller en CIA-agent med svært kort lunte.

- Med en gang jeg hørte at han var død så gikk jeg inn på Youtube for å se klippet der han knuser vinduet inne på CIA-kontoret. Det er en helt fantastisk scene, sier han.

Var filmaktuell

Hoffmann spiller i filmen «A Most Wanted Man» som har premiere på norske kinoer til våren, og skulle også hatt roller i begge de kommende «Hunger Games»-filmene.

- Filmene som er ferdige vil nok sendes som planlagt, men «Hunger Games»-filmene vil helt klart få problemer med hvordan de skal løse dette, sier Vegard Larsen.

Ifølge New York Times-journalisten J. David Goodman på Twitter, sier representanter for New York-politiet at Hoffman trolig døde av en overdose. Han skal ha bli funnet med ei sprøyte i armen og det ble funnet poser som skal innholde heroin i umiddelbar nærhet.

- Han var en fyr som ikke likte så godt å snakke med pressen, men det har vært kjent at han har slitt med rusproblemer lenge. Han ble ganske nylig lagt inn på rusklinikk, og han har ikke sett så frisk ut den siste tida, sier Larsen.

Sørger på Twitter

Flere amerikanske kjendiser har i kveld også uttrykt sin sorg over Hoffmans bortgang på Twitter, deriblant Jim Carrey, Justin Timberlake og Ricky Gervais.

«Kjære Philip, en vakker vakker sjel. For de mest sensitive av oss kan støyen bli for mye. Velsigne ditt hjerte», skriver skuespiller Jim Carrey.

«Bare å høre om Philip Seymour Hoffman. Knusende. For en utrolig begavet skuespiller. Hvil i fred», skriver artisten Justin Timberlake.

«Så sjokkerende og triste nyheter. Hvil i fred Philip Seymour Hoffman. En av de beste skuespillerne i vår generasjon og en snill, morsom og ydmyk mann», skriver komiker Ricky Gervais

Sunday, February 2nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments