Empire State Building saksøker han som tok dette bildet

(Dagbladet): Mandag sendte ledelsen i Empire State Building et søksmål på én million dollar, tilsvarende 6 113 000 norske kroner, mot fotografen Allen Henson (30).

Det var i august i fjor at Henson tok et bilde av en toppløs modell på bygningens utsiktsplass i 86. etasje, skriver nyhetsbyrået Reuters.  

Spredt på Internett

Bildet, som ble tatt med mobilen hans, spredte seg raskt på internett. 

- Vi gjorde et sosialt eksperiment, sier Henson til Reuters.

Han legger også til at han har fotografert modeller i tre år, og tatt bilder av toppløse kvinner i for eksempel Central Park og på Peninsula Hotel på Manhattan.

Henson begynte med dette da han i januar i fjor fikk vite at polititjenestemenn i byen ble hindret i å arrestere kvinner som viser brystene offentlig.

Da ble den profesjonelle fotografen nysgjerrig på de sosiale følgene av regelen, og bestemte seg for å lage bildeserien av damene.

Henson bekrefter dog at bildet som ble tatt på Empire State Building ikke var tatt i sammenheng med hans karriere som profesjonell fotograf.

- Jeg er en profesjonell fotograf, men det betyr ikke at jeg utfører en fotoseanse hver gang jeg berører noe med kameralinsa, sier han.

Skader bygningens gode rykte

Ledelsen i Empire State Building mener Hensons bilde har svertet bygningens gode navn og rykte for å være en trygg, sikker og familievennlig turistattraksjon, da bildet ble tatt mens observasjonsdekket var fullt av turister, inkludert barn. 

Hvert år har mer enn fire millioner besøkende fra hele verden kommet og betalt for å se New York fra Empire State Buildings utsiktsplass.

Empire State Building-representanter vil ikke kommentere saken ytterligere til Reuters.

Henson forteller at vaktene på utsiktsplassen ikke reagerte eller prøvde å fjerne ham fra stedet da han tok bildet.

- Bare så det er sagt, så hadde hun fantastiske bryster, avslutter fotografen.

Thursday, January 16th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments