Emil innrømmer feiltrening

SOTSJI (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen (28) tok det rolig de siste tre ukene før OL-avreise. Det angrer han på nå. Han tror forklaringen på formsvikten ligger der.

På både sprinten og jaktstarten i OL har trønderen følt seg tung og daff i kroppen, og innrømmer at han hadde lyst til å bryte løpet.

Kontrasten fra løpene i verdenscupen har vært enorm:

Han vant fire av de fem individuelle konkurransene han gikk i Oberhof og Ruhpolding, og tilsynelatende så det ut til at han hadde stålkontroll på kropp og form til OL.

Vonde opplevelser

Betalingen her i Sotsji har derimot bare vært en niende og en sjuendeplass.

Og vonde opplevelser.

Nå innser han at de siste ukene før avreise til Sotsji ikke ble brukt godt nok.

- Jeg gjorde det som jeg trodde var riktig for meg før OL. Men i perioden mellom de siste løpene jeg gikk i verdenscupen og OL, så har det blitt for få knallharde økter. Jeg valgte å trene rolig og middels harde økter, fordi det har vært formutløsende før.

- Det var en bevisst strategi. Jeg trodde det ville gi meg bra med overskudd og  at jeg fikk en boost av det. Men det uteble, dessverre. Så får jeg bare lære av det til neste gang, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

- Riktig høydeopplegg

Et feilslått høydeprogram har vært en av teoriene for formduppen i OL, men Hegle Svendsen tror ikke feilen ligger der.

- Nei, jeg tror høydeopplegget har vært riktig. Feilen er at jeg hadde for få tøffe økter før jeg dro hit. Men jeg får ikke gjort noe med det nå. Jeg får bare gjøre det beste ut av situasjonen. Det er fortsatt mulig å få en formutløsning, og det har jeg trua på allerede til normalprogrammet i morgen, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

Han graver seg altså ikke ned. Det blir viktig å holde humøret oppe. Det er fortsatt fire gullmedaljer igjen å kjempe om for Svendsen & Co.

- Jeg er veldig glad for at det som er over er over, at jeg er ferdig med sprinten og jaktstarten, og kan begynne å se framover. Det er nye historier som skal skrives, og det føles godt at det er nye muligheter som venter, sier han.

Enormt sinne

- Hva tenker du om de øvelsene som gjenstår?

- Det er gode øvelser som passer meg bra, så jeg er optimist. Når formen har lugget litt de første løpene, så tror jeg det kan løsne noen hakk. Jeg satser iallfall på det.

- Revansjelysten er veldig stor. Det sinnet som våkner når ting ikke går som det skal er sterkt. Om jeg får brukt det på riktig måte, så kan det bli bra, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

Wednesday, February 12th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments