- Ekstreme muslimer har lenge vært en byrde, men tåpelige uttalelser gjør alt lettere

Ekstreme muslimer har lenge vært en byrde for oss alle. Jeg har selv sett hvordan unge muslimer har havnet i feil miljø og hvordan det har dannet seg en radikal ungdomsbølge. Men etter å ha lest og hørt unge norske muslimers reaksjoner på uttalelser fra islamister, vil jeg varsle en antiradikal storm.

Ubaydullah Hussain, talsperson for Profetens Ummah, fikk lørdag hele 43 minutter med taletid i VG til å reklamere for organisasjonens ideologi.

Han var selvsikker med et snev av karisma, og nølte ikke med hva han mente var rett. Samtidig brukte han begrepene «muslim» og «Islam» i forsøk på å forføre usikker ungdom med muslimsk bakgrunn som føler seg rotløse. Ungdom som sitter fast mellom to kulturer føler verken tilhørighet i det norske samfunnet eller de røttene foreldrene representerer.

Når man opplever hets mot sin identitet i en så sårbar alder, vil det ofte føre til at man desperat søker etter et miljø hvor man blir hørt, og for veltalende ekstremister er slik ungdom gull verdt.

Ofte er islamister personer som selv har hatt det vanskelig, men funnet «svaret», dermed er de flinke til å snakke om følelser og forstå seg på ungdom som bærer på en ryggsekk av fortvilelse.

Men nå, takket være offentlige personligheter, grove grupper på sosiale medier og lite intellektuelle rop om oppmerksomhet fra sofajihadister, har unge muslimer skjønt at de må stjele mikrofonen og ta over plassen til mennesker som bare vil segregere.

Før visste man ikke helt hvor man stod, men etterhvert som uttalelsene til islamister i media bare blir tåpeligere, greier man ikke lenger å tvile på hva som er rett og galt.

Ubaydullah Hussain, hver gang du sier vi må ta avstand fra ikke-muslimer, får vi lyst til å søke nærmere kontakt.

Hver gang du sier homofile må steines fordi de er syndere, slår vi ring rundt dem for vi er alle medmennesker.

Hver gang du sier Norge vil bli en islamsk stat, blir vi politisk aktive og sørger for at det ikke blir slik.

Hver gang du sier «dette står i koranen», vil vi selv søke kunnskap og finne ut at det går an å være ung muslim i Norge uten å ende opp som deg.

Uttalelser som dette er ikke lenger skremmende, tvert imot blir vi faktisk sterkere til sinns når personer som Ubaydullah står frem offentlig .

Vi er ordentlig lei av å se ham i media, men vi er også litt takknemlige – for slike mennesker får oss til å ta avstand fra et trangsynt og forvridd syn på livet. Slike mennesker gjør det lettere å finne sin identitet.

Ubaydullah Hussain har ikke monopol på meningen med livet. Vi kan tenke selv!

Sunday, August 17th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments