Ekspert mener Susies (31) supertid kan være en bløff

(Dagbladet): Susie Wolff (31) fra Skottland er testkjører for Williams formel 1-lag og leverte nylig testtider som vekker oppsikt.

Under rundene i Barcelona kjørte Wolff inn på 1:27,280, noe som holdt til femte beste tid. Det var sterkere enn superstjernen og Red Bull-fører Sebastian Vettel, som kjørte sju tideler saktere og hadde sjuende beste tid.

Til tross for at Wolff yppet seg mot de beste under testene i Barcelona – og er omtalt av store medier som NBC og Bild – er motorsport-ekspert Atle Gulbrandsen nådeløs mot skotten.

- At Wolff får en god tid kan gjerne være et PR-stunt. Så kynisk kan det faktisk være. Hun er en dyktig sjåfør, men hun vil aldri bli god nok til å kjøre VM-runde i formel 1. Det er jeg hundre prosent sikker på, sier Viasat-ekspert Gulbrandsen til Dagbladet.

- Disse resultatene har ingenting å si. Tider på testkjøring er ikke reelle og det handler om hvordan lagene tester for eksempel bensin, dekk eller andre ting, sier Gulbrandsen.

- Uaktuell

Susie er godt kjent i formel 1-miljøet. Hun er gift med sjefen i Mercedes-teamet, Toto Wolff (41). Pressen har tidligere spekulert i at 31-åringen kunne bli den første kvinnelige formel 1-føreren på over 20 år, men motorsport-ekspert Gulbrandsen fnyser av dette.

- Det er uaktuelt på mange måter. Det finnes andre kvinner som er mer talentfulle og alderen til Wolff tilsier at hun ikke har noen framtid i sporten. Da har jeg større tro på Simona de Silvestro (25), sier Gulbrandsen.

- Jeg ønsker gjerne en kvinne velkommen til formel 1, og det vil gi mer oppmerksomhet til sporten. Men det er viktig at personen er god nok til å ta nivået. Wolff har foreløpig ikke den CVen som trengs. Nå er det mange av formel 1-gutta som ikke burde vært med heller, fordi de har kjøpt seg inn. Det er ikke de 22 beste i verden som stiller i VM-rundene, men hvertfall halvparten er gode nok, sier Gulbrandsen.

Og Sebastian Vettel tok resultatene og test-nederlaget mot Wolff med humor.

- Skal jeg slutte nå?, sa Vettel med glimt i øyet ovenfor Bild.

Selvtillit

Susie Wolff har derimot et håp om å én dag få kjøre VM-runder.

- Jeg må overbevise teamet akkurat som de andre førerne har gjort. Jeg kjørte bra på testene, men også de neste testene på Silverstone og Hockenheim blir viktige. Men jeg vet at jeg kan måle meg mot de beste, sier Wolff til Bild.

- Det var aldri målet mitt å slå gutta her. Men selvfølgelig er jeg glad for at dagen ble som dette. Det var en litt vanskelig start på dagen i en helt annen bil enn i fjor, sier Susie Wolff.

Det var i fjor sommer at Williams-teamet lanserte Wolff som testfører.

 - Jeg har fått en fantastisk sjanse, så nå er det opp til meg selv å benytte denne muligheten, sa Wolff i fjor sommer.

Spår Hamilton-seier

Den forrige kvinnen som var med og kjempet om en plass i et startfelt i formel 1 var italienske Giovanna Amati i 1992.

Monaco Grand Prix er neste VM-runde på programmet 25. mai. Lewis Hamilton i Mercedes leder sammendraget.

- Hamilton har vært solid og jeg er nesten helt sikker på at han drar i land dette. Red Bull har dominert i en årrekke, men det er andre lag som jar skjønt de nye reglene. Det har blant annet Hamilton og teamet gjort, sier Gulbrandsen.

PS: Pastor Maldonado i Lotus som hadde raskeste tid under testene i Barcelona onsdag med 1:24,871.

Friday, May 16th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments