Ekspert: Henrettelsen kan ha vært iscenesatt

(Dagbladet): I videoen terrorgruppa IS publiserte forrige uke, ble 40 år gamle James Foley, en amerikansk journalist som hadde vært sportløst borte i Syria siden 2012, henrettet.

Men ikke for åpent kamera.

Kort tid etter at kniven settes mot Foleys hals – går bildet i svart. Deretter ser man at 40-åringens hode er lagt på kroppen hans, i en «beskjed til amerikanske myndigheter».

Nå har britiske The Times fått eksperter til å granske videoen. Det får én ekspert til å mene at drapet kan ha blitt iscenesatt.

- Etter å ha analysert videoen, ser man kniven skyves fram og tilbake minst seks ganger – uten at det kommer synilg blod før bildet går i svart, sier en ekspert til avisa.

Personen ønsker ikke stå fram med navn og bilde, ifølge avisa.

Samtidig mener eksperten at en bilyd midt i Foleys tale til kameraet indikerer at journalisten måtte gjenta en setning.

- Jeg tror videoen har blitt iscenesatt. Jeg har en følelse av at henrettelsen kan ha skjedd først etter kameraet ble stoppet, sier eksperten.

Det kan bety at det kanskje ikke er riktig å jakte på den sortkledde mannen med britisk aksent, som står ved siden av Foley i videoen.

Det foregår fortsatt en klappjakt etter mannen, som mistenkes å være den britiske tidligere DJ-en Abdel-Majed Abdel Bary (23), som legger kniven på Foleys strupe.

At bildet går i svart, får eksperten angivelig til å tro at det kan ha vært noen andre i IS som tok livet at den 40 år gamle journalisten.

Videoen inneholder en rekke spor både britisk og amerikansk etterretning finkjemmer. Foleys bøddel snakker britisk aksent og holder kniven i venstre hånd.

For inntil ett år siden bodde den tidligere DJ-en sammen med sin familie i et staselig hus i Maida Vale-området i London.

Rapporten eksperten medvirker i, skal likevel ha slått fast at det er klart at henrettelsen fant sted.

LES OGSÅ: Eliot (35) mener han har funnet ut hvor journalisten James Foley ble henrettet.

Monday, August 25th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments