- Drømmerollen for meg hadde vært en skurk i en James Bond-film

(Dagbladet) Snart får vi se professor Stephen Hawkings livshistorie på kinolerretet, i den biografiske spillefilmen «The Theory of Everything».

Eddie Redmayne spiller Hawking i filmen, som allerede tippes flere Oscar-nominasjoner.

Men Hawking selv kunne også tenke seg en filmkarriere: Han ser gjerne seg selv en rolle i en James Bond-film, og da helst som en klassisk Bond-skurk.

- Passer perfekt

Det er i et intervju med Wired Magazine, som først slippes i sin helhet om et par dager, at Hawking fantaserer om karrieremulighetene innenfor filmens verden, ifølge The Guardian.

- Drømmerollen for meg hadde vært en skurk i en James Bond-film, sier Hawking spøkefullt i intervjuet.

Bond-skurkene har ofte en noe særpreget fysikk, som Dr. No med sine metallhender eller Jaws med ståltenner. Hawking tror han har det som skal til for å gå inn i rollen som en svoren motstander av agent 007.

- Jeg tror rullestolen og datastemmen min kan passe bra til rollen, sier Hawking.

Skuespiller

Hawking er da heller ikke helt uerfaren som skuespiller, selv om han først og fremst har fremstilt seg selv.

I 1993 gjorde han en opptreden i tv-serien «Star Trek: The Next Generation», og han har også spilt seg selv i animasjonsseriene «Futurama» og «The Simpsons».

I TV-filmen «Hawking» fra 2004 blir fysikeren portrettert av selveste Benedict Cumberbatch, men i kommende «The Theory of Everything» er det altså Eddie Redmayne som inntar rollen som den unge Hawking.

Filmen, som er basert på ekskona Jane Hawkings bok «Travelling to Infinity: My life with Stephen», får norsk premiere 6. februar.

Tuesday, December 2nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments