Drømmekamp i EM-åpningen. Men i morgen får de kjeft

• Norge – Romania 27-19.

DEBRECEN (Dagbladet): Norge gruste Romania og vant med åtte mål i kveldens EM-åpning mot Romania – en kamp det var knyttet stor spenning og mange spørsmål til før start.

Er dette norske laget godt nok til å gå langt i mesterskapet, etter forfall fra en rekke spillere de siste årene?

Avgjort etter 16 minutter

Men Norge hadde fart i beina fra start og spilte med stor entusiasme. Da Norge ledet 8-2 etter 16 minutter var spenningen i realiteten allerede utløst.

Norge gikk til pause med ni måls ledelse (16-9) og var på det meste opp i 13 måls ledelse (23-10). Mot slutten pyntet derimot Romania litt på resultatet, slik at seieren «bare» ble på åtte mål til slutt.

Romanias verdensstjerne Cristina Neagu scoret sju av nasjonens 19 mål.

- Ikke fornøyd med

Norges landslagstrener Thorir Hergeirsson var godt fornøyd med seieren, men sprudlet likevel ikke like mye som jentene i mixed zone etter kampen. Det var spesielt én ting som gnaget ham.

- Jeg er meget misfornøyd med de siste 4.40 av kampen. Vi tok timeout og bestemte oss for å forsøke å vinne de siste fire og et halvt minuttene. Da skal vi spille disiplinert, men så tapte vi den perioden 3-1. Det er jeg ikke spesielt fornøyd med.

- Men jeg venter med det til i morgen. I dag skal jentene få nyte seieren, sier Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

- Alltid spent

Islendingen gikk til EM-starten med  bare tre kamper i beina på dette nye laget. Og han var spent på hvor godt samspilt de har klart å bli på den korte tiden.


- Jeg er alltid spent før kamper i mesterskap, uansett. Jeg har veldig respekt for både oppgaven og motstandere.
Du gleder det mye, men gruer deg også litt. Det er en viktig blanding, for da er du litt på tå hev, sier han.

Han vet at Romania ikke var den beste målestokken på hvor langt Norge har kommet.

- Det er flere ting å jobbe med, for Romania er ikke det beste laget vi kommer til å møte videre. Det blir høyere nivå, og vi skal være ydmyke og veldig klare over hva som gjør at vi vinner kampen. Det er først og fremst målvakt- og forsvarsspill. Vi er dønn lojale til et forsvarsspill som er vår måte å spille på. Vi trenger aldri å hente fram plan B, sier den norske landslagssjefen.

Sunday, December 7th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments