Drømmehelg: Hele landet vil bade i sol

(Dagbladet): I likhet med i dag blir morgendagen våt og grå for det meste av landet. Bare Sør- og Østlandet kan få det vakthavende meteorolog Mariann Aabrekk ved Storm Geo omtaler som «greit vær».

Men allerede torsdag er det bedring i sikte.

- Torsdag blir en overgangsdag. Et høytrykk fra sør kommer da inn i landet og bygger seg gradvis opp, samtidig som det beveger seg nordover, forteller Aabrekk.

Dekket i sol

Dette innebærer at torsdagsværet blir bedre enn greit i sør, og at helga rett og slett blir bra i hele Norge.

- Finværet klaffer med helga denne gangen. På lørdag og søndag vil hele landet være dekket i sol. Det blir de beste dagene, sier Aabrekk.

Varmere

Temperaturene som forrige uke var rekordhøye, har krøpet nedover på gradestokken de siste dagene. Men snart er også de på vei opp igjen, ifølge Aabrekk.

- Temperaturene holder seg stabile onsdag og torsdag, men så stiger de når vi nærmer oss helga. De vil nok komme opp på 25 grader, sier meteorologen.

- Bra start

Og selv om det fortsatt er usikkert, viser de foreløpige prognosene at finværet vil holde seg stabilt, også inn i neste uke.

- Det ser ut som samme høytrykk gir en bra start på neste uke, ja, sier Aabrekk, som minner om at det fortsatt er stor skogbrannfare flere steder i landet.

 - I Trøndelag, Nordland og Troms er det stor skogbrannfare inntil det kommer nedbør av betydning, sier meteorologen.

• Sjekk været i Drammen, Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø, Sandnes, Tønsberg, Sarpsborg eller hvor som helst på db.no/vaer

Tuesday, July 15th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments