Drillo har tatt Lyn fra nedrykksplass til opprykkskamp

(Dagbladet): I midten av juni ble tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen (72) ansatt som assistenttrener i den gamle storheten Lyn.

72-åringen inngår i trenerteamet sammen med hovedtrener Jonas Rygg (26) og assistent Viggo Strømme (47). 

Ansettelsen fikk umiddelbar effekt, med en sterk seier over Førde i klubbens første kamp med Drillo på sidelinja.

Og den første trepoengeren var ikke noe blaff.

Null baklengs

Da Drillo ble ansatt, lå Oslo-klubben nest sist i 2. divisjons avdeling 3. Sju poeng hadde det blitt på de første ni kampene.

På de påfølgende seks, med Rygg, Olsen og Strømme som trenere, har det blitt 13 poeng. Lyn er faktisk det nest beste laget i avdelinga i denne perioden. Da Drillo ble ansatt var Lyn og Stabæk 2 de to bunnlagene. I helga vant Oslo-klubben hele 6-0 over Bob Bradleys nest beste menn. 

- Siden endringene ble gjort i trenerteamet, har det kommet mye energi i spillergruppa. Med en merittert og kjent person som Egil, har vi på mange måter fått en ny giv, sier hovedtrener Jonas Rygg til Dagbladet. 

26-åringen var spillende assistenttrener fram til i sommer, da han ble hovedtrener. Som spiller har han vært innom Ready, Stabæk, Manglerud Star og Strømmen. Rygg forteller at de tre trenerne går godt sammen, og at ansvarsområdene faller seg naturlig. Viggo Strømme jobber på NTG og er dyktig på fysisk trening, Rygg selv står for kontinuitet, kjennskap til spillergruppa og mye av det offensive, mens Drillo gjør det han kan best: Defensiv organisering. 

- Vi har ikke sluppet inn et eneste mål i etablert forsvarsspill etter at Egil kom inn. Vi har blitt råere i intensiteten og bedre organisert, sier Rygg. 

- Offensivt er jeg og Egil ganske enig om hvordan vi skal framstå. Det skal gå fort framover. Det er en stil som passer godt til troppen vår, med mange raske spillere.

Det betyr at Lyn har fått rein ord for penga. Drillo sa nemlig følgende da Dagbladet møtte ham på sin første Lyn-økt.   

- Jeg har kanskje et kontroversielt fotballsyn, men resten av trenerteamet virker innstilt på å høre på det jeg har å si. Det betyr hurtigere spill i lengderetning og god defensiv organisering.

Opprykk?

Den gode trenden til tross, det er bare tre poeng fra Lyn på niendeplass ned til Stord på nedrykk. Samtidig er avdelinga såpass jevn at opprykksplassen bare er åtte poeng unna. Det gjør at Rygg drømmer om opprykkskamp utover høsten. 

- I starten av sesongen måtte vi bare bestemme oss for å hente poeng og komme oss ut av nedrykksstriden. Vi er ikke helt ute av den enda, og vi har ikke endret på målsetningene våre, men samtidig ser vi alt er mulig. 

- Så du mener det er mulig å gå fra bunnsumpen etter ni runder, til opprykkskamp på høsten? 

- Det er bare åtte poeng opp. Alt kan skje. Det ville en fryktelig sterk snuoperasjon, men ingenting er umulig. Bare det å blande seg inn i toppen, er noe som kunne gitt klubben et løft. Dessuten har vi forsterket stallen i sommer. Lyn hører på sikt hjemme i toppen av norsk fotball, ikke i andredivisjon, sier Rygg. 

• Lyns neste kamp er borte mot Brann 2 mandag.

Thursday, August 14th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments