Drepte tre og skadet 16 etter å ha blitt avvist på personalkontoret

NEW YORK (Dagbladet): Den 34-årige underoffiseren Ivan Lopez er utpekt som gjerningsmannen etter onsdagens skytemassakre på i militærleiren Fort Hood i Texas. Tre personer ble drept og 16 skadet før Lopez til slutt tok sitt eget liv.

Nå forteller noen av ofrene og vitnene om hva som skjedde i minuttene før skytingen. 

Lopez skal nemlig ha blitt rasende da en ansatt på militærbasen ikke ville gi ham et skjema for permisjon, men ba ham komme tilbake til personalkontoret neste dag.

Forlot kontor i raseri

Sersjant Jonathan Westbrook ble skutt to ganger i armen og to ganger i brystet, men overlevde og er nå utskrevet fra sykehuset. Familiemedlemmer videreforteller hans historie til ABC News.

- De stupte ned og søkte dekning bak skrivebord. Han skjøt og drepte en annen person, og skadet sønnen min, sier Theodis Westbrook til TV-kanalen.

Søsteren, Ameetra Westbrook-Otis forteller at broren var på jobb i personalavdelingen da Lopez kom inn og spurte om et permisjonsskjema. Da sjefen på kontoret ba Lopez om å komme tilbake neste dag, skal 34-åringen ha forlatt kontoret i raseri. Få minutter seinere kom han tilbake og begynte å skyte.

- Vi tror ikke skytingen var planlagt, men sannsynligvis et resultat av en opphetet krangel, sier general Mark Milley på en pressekonferanse.

- Vi har foreløpig ingen konkrete motiver. Vi får kanskje aldri vite hvorfor den antatte skytteren gjorde det han gjorde, sier Chris Grey, talsmann for den amerikanske hærens kriminaletterforskningskommando.

Lopez var krigsveteran fra Irak, og jobbet tidligere ti år som politimann i Puerto Rico. Han hadde et plettfritt rulleblad. Ifølge det amerikanske forsvarsdepartementet hadde han imidlertid problemer med angst, depresjon og søvnløshet, og var for tida under utredning for posttraumatisk stresslidelse, som gjerne forekommer blant soldater som har vært i aktiv krigstjeneste.

Reddet andre

De tre som ble drept onsdag er nå identifisert som Timothy Owens (37), Danny Ferguson (39) og Carlos Lazany Rodriguez (38). Alle tre var erfarne yrkessoldater som tidligere hadde vært på oppdrag i Irak og andre steder.

Fergusons forlovede, Kristen Haley, forteller til CBS om hvordan han ble drept da han forsøkte å barrikadere en dør for å holde skytteren ute.

- Han holdt døra fordi den ikke ville la seg låse. Døra skulle være skuddsikker, meen det var den tydeligvis ikke. Hvis ikke han hadde stått der og holdt døra låst, hadde skytteren kunnet komme seg inn og skutt alle andre, sier Haley til TV-kanalen.

Både guvernør Rick Perry og Texas-senator Ted Cruz besøkte Fort Hood-basen fredag. Også i 2009 åpnet en soldat ild mot sine medsoldater på basen.

- Vi vil lære av det som skjedde her og minimere sjansene for at det noensinne skjer igjen, sier Perry, ifølge CNN.

Verken Perry eller Cruz ville svare på om soldater burde ha mulighet til å bære skjulte håndvåpen inne på basen.

Saturday, April 5th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments