Dreper hunden til ebola-smittet spansk sykepleier

Myndighetene i Madrid tar ebola-utbruddet på alvor, etter at en spansk sykepleier er bekreftet smittet.

I dag gjorde de lokale helsemyndighetene i den spanske hovedstaden det klart at de kommer til å avlive hunden til sykepleieren.

Nyhetsbyrået Ap meldte tirsdag ettermiddag at spanske myndigheter mener de har vitenskapelig kunnskap som indikerer at hunder kan overføre det dødelige ebolaviruset til mennesker.

Både sykepleieren – som myndighetene mener har blitt smittet mens hun pleiet en spansk prest på sykehuset i Madrid -og hennes ektemann ligger nå isolert i karantene på et sykehus i den spanske hovedstaden. Den spanske sykepleieren er den første som skal ha fått påvist ebola, uten å ha vært i Vest-Afrika.

Skal brennes

Familiens hund – Excalibur – skal ifølge myndighetene avlives slik at den unngår lidelser, og at helsemyndighetene i Spania er sikre på at hunden ikke smitter flere med det dødelige viruset.

Nyhetsbyrået Ap forteller at den ebola-smittede familien skal ha protestert mot avlivning av Exxcalibur, men at myndigheten har fått  rettens godkjennelse til å avlive hunden. Hundekroppen vil brent.

Myndighetene sa i en uttalelse tirsdag at tilgjengelig vitenskapelig kunnskap indikerer at det er en risiko hunden kunne overføre det dødelige viruset til mennesker.

Den spanske hjelpepleier ble det første tilfellet av Ebola overføres utenfor Vest-Afrika etter at hun brydde seg om en spansk prest i Madrid som døde av Ebola i forrige måned. Hun og hennes mann er nå i karantene.

Myndighetene i Madrid sier at hunden – som heter Excalibur – skal avlives for å hindre spredning, og forhindre at hunden lider unødvendig.

Hundekroppen vil deretter brenne opp.

I karantene

Tre personer er satt i karantene i Spania, etter at den kvinnelige sykepleieren ble smittet på sykehuset i Madrid.

Helsemyndighetene i Spania har iverksatt full etterforskning etter at sykepleieren ble smittet.

Den spanske sykepleieren er den første som har fått påvist ebola utenfor Vest-Afrika. Det måneds lange utbruddet av ebola har ført til at minst 3.500 mennesker har mistet livet i Vest-Afrika.

Ap opererer med at om lag 370 helsearbeidere i de hardest rammede landene – Liberia, Guinea og Sierra Leone – har dødd av det fryktede viruset.

Viruset som forårsaker ebola spres gjennom direkte kontakt med kroppsvæsker av en infisert person. En ikke navngitt spansk kilde sier til nyhetsbyrået at den spanske sykepleieren hadde tatt i en bleie som den døde presten hadde brukt, og samlet inn materiale fra hans rom etter at presten døde.

- I faresonen

Doktor William Schaffner, ekspert i smittsomme sykdomer ved Vanderbilt University, i Nashville Tennessee sier til Ap at tilfellet med den spanske sykepleieren viser at helsepersonell kan være i faresonen.

- Helsepersonell kan bli smittet,  ikke bare i Vest-Afrika, men også ved avanserte medisinske sentre i Europa og USA, fastslår doktor Schaffner.

Den spanske sykepleieren er ifølge Jose Ramon Arribas, sjefen for Carlos III sykehusets avdeling for infeksjonssykdommer, opplyser at den smittede kvinnen blir behandlet med blodplasma fra et uidentifisert kurert ebola offer.

Jose Ramon Arribas opplyser også at det spanske sykehuset har også et eksperimentelt antiviral medikament kalt Favioiravir tilgjengelig ved behov.

Tuesday, October 7th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments