Drapstruet etter uttalelse om jøder i NRK-program

(Dagbladet): I et klipp som ikke kom med på «Trygdekontoret» i går kom PR- og presserådgiver Elisabeth Nordheim med en uttalelse om jøder som har møtt sterke reaksjoner i sosiale medier.

«Trygdekontoret» har lagt ut klippet som ikke kom med i sendinga på Youtube.

Temaet for samtalen var lidelsesmonopol, og programleder Thomas Seltzer viser i samtalen til en undersøkelse om nordmenns forhold til jøder som Holocaustsenteret gjorde i 2012. Deretter spør han Norheim om jødene har vært flinkere til å formidle sin lidelseshistorie i forhold til folk med afrikansk bakgrunn. Det er svaret fra Norheim som har fått mange til å reagere:

«Jeg er dritsjalu på jødene. De ble gassa, og så kjøpte de alt. De er dritrike. Vi har liksom Oprah».

Antisemittisk og rasistisk

Nestleder ved Antirasistisk Senter, Ervin Kohn, mener kommentaren til Norheim er farlig.

- Hun går i baret og bruker en klassisk antisemittisk konspirasjonsteori, nemlig at jøder er gode forretningsfolk. Det er et stigma, det er støtende og det er rasistisk. I tillegg er det svært farlig å bedrive den slags gruppetenkning som hun gjør, sier Kohn.

Samtidig gir Kohn støtte til Norheim i hennes kritikk av «Kongolandsbyen» som skal settes opp i Frognerparken, og som var en del av debatten i «Trygdekontoret»

- Det var en dårlig ide å sette opp en kongolandsby i 1914, og det er en dårlig ide å sette den opp i 2014, sier Kohn.

Drapstruet

Elisabeth Norheim er på jobbreise utenlands og sier følgende til kritikken:

- På grunn av flere drapstrusler mot meg og min sønn ønsker jeg ikke å uttale meg til media før jeg og advokaten min har rådført oss med politiet.

Kunstneren Mohamed Ali Fadlabi havnet i heftig debatt med Norheim i programmet. Fadlabi sa selv til Dagbladet tidligere i dag at han ble kastet ut av panelet under opptaket, fordi Norheim ikke ønsket å delta videre om han også skulle sitte i panelet.

Thursday, March 20th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments