Drapssiktet tysk soldat ble gjenkjent av norsk politipatrulje

(Dagbladet): En tysk 20-åring, ettersøkt for drap og knivoverfall i sitt hjemland, ble i går ettermiddag pågrepet av politiet i Sør-Trøndelag på Fylkesvei 714 ved Åstfjorden i Snillfjord.

20-åringen ble kjent igjen da han gikk i veikanten av en norsk politipatrulje som hadde sett etterlysningsbilder av mannen som tysk politi hadde sendt ut.

Det kommer fram i en pressemelding som tysk politi har sendt ut i dag.

Politiet i Sør-Trøndelag fikk deretter bevæpning og pågrep den drapssiktede tyskeren gående langs fylkesveien. På en pressekonferanse i Tyskland i dag kom det fram at den siktede hadde på seg id-papirer som viste at han var den ettersøkte mannen.

Ryggsekk

- Jeg vet ikke hva han gjorde i området, men han hadde ryggsekk og det kunne nok framstå som han var på tur. Selve pågripelsen gikk angivelig rolig for seg, sier advokat Tor Angen som var 20-åringens forsvarer da han i dag ble framstilt for varetekt.

20-åringen ble besluttet varetektsfengslet i 4 uker.

Ifølge tysk politi ankom den drapssiktede Norge med fly fra Frankfurt den 22. juli — åtte dager etter at han er mistenkt for å ha drept en 72 år gammel mann og knivstukket en 17 år gammel jente på gata i på gata i Bad Reichenhall.

Tor Angen vet ikke om 20-åringen har oppholdt seg i Norge i hele perioden eller hva han har gjort her.

- Han skal ikke ha noen forbindelser til Norge og har heller ingen bekjente her, sier advokaten.

20-åringen samtykket til varetektsfengsling og rettsmøtet i dag var over på kort tid.

- Visste ikke at han var siktet

Ifølge NRK ønsket ikke 20-åringen å forklare seg, annet enn å opplyse at han ikke visste at han var siktet.

– Tingretten la til grunn en avgjørelse fra en tysk domstol om at det var skjellig grunn til mistanke. Utover dette var ikke selve siktelsen et tema her i Trondheim siden han aksepterte varetekt. Jeg vet ikke hvordan han stiller seg til drapssiktelsen, sier hans forsvarer.

Tysk politi ønsker nå 20-åringen utlevert til Tyskland. Ifølge Angen vil det bli et eget rettsmøte om dette om et par uker.

– Jeg oppfatter at han vil samtykke til dette, sier forsvareren.

Drap og drapsforsøk

Tyskeren er siktet for drap og drapsforsøk etter to overfall på natten den 14. juli, timer etter at Tyskland vant fotball-VM.

En 72 år gammel mann ble først angrepet på gata, og påført en alvorlig hodeskade som han døde av samme natt. Noen få minutter senere ble en 17 år gammel jente angrepet med kniv. Hun ble alvorlig skadet, men overlevde. En omfattende etterforskning ble satt i gang for å få tak i den ukjente gjerningspersonen. Hele 60 polititjenestemenn har jobbet fulltid med å løse drapsgåten, ifølge tysk politi.

Under en ransaking forrige helg av kasernen den 20 år gamle mannen bodde på ble det funnet klær med blodspor fra de to ofrene. Politiet mener også å ha funnet en gjerningsmannens kniv på kasernen.

22. juli fløy den mistenkte fra Frankfurt til Oslo. Fram til pågripelsen i går har hans oppholdssted vært ukjent.

Wednesday, August 6th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments