Drapsmannen ventet i gangen og angrep da paret kom hjem fra reise

(Dagbladet): Det kom som et sjokk på de nærmeste naboene til de to mennene som seint lørdag kveld ble angrepet i en trappeoppgang i en boligblokk på Etterstad i Oslo. De to mennene som var samboere skal ha blitt utsatt for vold av den etterlyste 47 år gamle italieneren Gianluca Ros, alias Almir Ros.

Han skal ha gått til brutalt angrep på de to mennene i gangen, ikledd parykk og kvinneklær, før han løp fra stedet.

Samboerparet som bodde i leiligheten kom hjem fra reise da de ble angrepet med det som har blitt beskrevet som et stikk- eller huggvåpen. I tillegg til de to, skal også den avdøde mannens bror bo i leiligheten.

- Basert på de opplysningene vi har ble de angrepet da de var på vei til leiligheten. Den ettersøkte skal ha stått og ventet på paret, men vi kan ikke svare på hvordan han har kommet seg inn i bygningen, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til Dagbladet søndag kveld.

Politiet ønsker ikke å si hva slags våpen som ble brukt, men sier mandagens obduksjon kan gi svar på dette.

Kjente hverandre

Dagbladet snakket søndag kveld med flere naboer til samboerparet som ikke hadde oppfattet noe mistenkelig i forkant av angrepet. Ifølge politiet skal gjerningsmannen ha kastet fra seg den blonde kvinneparykken og leopardjakka han hadde på seg under gjeringsøyeblikket, i en skråning nedenfor boligblokkene.

- De var et par som var mye ute og reiste. De var også veldig snille og imøtekommende folk, og det var stille og rolig her. Det var ingenting som tydet på at noe slikt skulle skje med dem, sier en av naboene som også var tidligere arbeidskollega med den drepte 40-åringen.

Ifølge politiet har den nå etterlyste mannen en relasjon til den hardt skadde 35-åringen. 35-åringen og den drepte 40-åringen har i flere år vært i et forhold.

- Det har vært kontakt og relasjon mellom den skadde og mistenkte. Vi tror ikke de er tilfeldige ofre. Foreløpig vil vi ikke si noe om motiv eller hva som kan være bakenforliggende. Vi har våre teorier og forsøker å få inn mest mulig fakta og få pågrepet gjerningspersonen, sier Metlid.

Vet lite

De to som seint lørdag kveld ble utsatt for angrepet er ikke tidligere kjenninger av politiet.

Politiet vet forholdsvis lite om den ettersøkte italieneren, og har ikke opplysninger om at han skal ha vært mye i leilighetsblokka. Naboer Dagbladet har snakket med kjente heller ikke igjen den etterlyste mannen.

- Vi oppfordrer alle som kjenner ham igjen til å tipse politiet. Vi har ikke inntrykk av at han var kjent der fra før, men vi jobber med tips. Vi har foreløpig ikke fått inn så veldig mange tips, men det er også én av grunnene til at vi går ut med etterlysning, sier Metlid.

Det var naboer som først hørte rop om hjelp fra gangene og deretter tilkalte politiet. Politiet kom med store styrker, men gjerningsmannen hadde da allerede stukket av.

Politiet fikk melding om den dramatiske voldsepisoden på Etterstadkroken 5 E i Oslo klokka 22.49 Politi og ambulanse kom raskt til stedet, men ved ankomst på sykehuset ble det ene offeret, en etnisk norsk mann (40), erklært død.

Tilstanden til den skadde 35-åringen er alvorlig, men stabil.

Politiet ber de som skulle ha opplysninger om å ringe 22669600 eller sende mail til kriminalvakten.oslo@politiet.no.

Sunday, November 16th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments