Døtrene til tidligere Bergen-ordfører omkom i MC-ulykka

(Dagbladet): Astrid Ljones Fjærestad, 47 år fra Arna og Åslaug Ljones Løklingholm, 45 år fra Arna, omkom etter gårsdagens kollisjon mellom en personbil og mortosykkel på E134 ved Grinde i Tysvær kommune i Rogaland, melder Haugaland og Sunnhordland politidistrikt i en pressemelding.

Begge to etterlater seg ektemenn og barn, skriver Bergensavisa.

De to er døtrene til Ingmar Ljones (70), som har en lang karriere bak seg som KrF-politiker. Han har blant annet vært mangeårig bystyrerepresentant og ordfører i Bergen kommune. Han har også sitter på Stortinget i to perioder fra 2001 til 2009, skriver Bergens Tidende.

Astrid Ljones Fjærestad var assisterende rådmann i Kvam, mens søsteren Åslaug Ljones Løklingholm var ergoterapeut og jobbet i Bergen kommune, skriver avisa.

- Det er to familier som er kraftig rammet av dette, sier operasjonsleder Håkon Tornes til BA.

Siktet for uaktsom kjøring

Det var like etter klokka 17 søndag fikk politiet inn en rekke meldinger om en trafikkulykke på E134 ved Grinde i Tysvær kommune.

Det ble fort konstatert at det dreide seg om en møteulykke mellom en bil og en motorsykkel. Både passasjer og fører av motorsykkelen døde i ulykka.

Føreren av ulykkesbilen fikk i går kveld fått status som siktet for uaktsomt kjøring etter Veitrafikklovens paragraf 3, melder NRK.no.

- Bilsjåføren er siktet for uaktsomhet for å ivareta hans rettigheter. Det er tatt prøver av ham, og førerkortet hans er beslaglagt. Det er ikke mistanke om at han har kjørt i påvirket tilstand, sier politiets operasjonsleder Håkon Tornes til NTB.

Kom over i feil kjørebane

Det var en familie som satt på i bilen, disse blir tatt hånd om av et kriseteam. Klokken 19.20 var veien fortsatt stengt, og Tornes. Veien ble gjenåpnet like før klokka ti søndag kveld.

Spor og forklaringer tyder på at bil har kommet over i motsatt og truffet motorsykkel, opplyste Haugaland og Sunnhordland politidistrikt tidligere i dag.

Tillatt hastighet på stedet er 60 kilometer i timen.

Politiet tilkalte Ulykkesgruppa til Statens vegvesen og krimteknikere etter ulykka.

Monday, June 23rd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments