Dømt for uaktsomt drap. Får leve som fri mann til oktober

(Dagbladet): Dommen mot Oscar Pistorius (27) ble i dag klar: Han dømmes skyldig i uaktsomt drap på kjæresten Reeva Steenkamp.

Men Pistorius får gå fri innen han må sone straffen – forsvarsadvokaten la fram et ønske om at Pistorius fikk gå mot kausjon.

Ønsket ble innviglet, og «Blade Runner» får leve som en fri mann til 13. oktober, da straffeutmålingen er klar.

- Uenig

Da Pistorius’ advokat la fram ønsket for retten, motsatte aktoratet seg dette.

- Jeg er uenig, og ser det sånn at i denne alvorlige saken, han er dømt i en veldig alvorlig sak, der han drepte en uskyldig kvinne. Selv om det var uaktsomt… Dette taler for en lengre fengselsstraff, sier aktor Gerrie Nel.

Han la blant annet til grunn at Pistorius hadde solgt sine eiendommer, og at det tilsier at han kanskje kan flykte landet.

Forsvarsadvokaten var uenig på det punktet.

- Han solgte boligene for å få råd til kostnadene rundt rettssaken, sier han.

- Uaktsomt

Pistorius ble altså frikjent for de mest alvorlige anklagene om forsettlig og overlagt drap. Dommeren påpekte at de ikke festet full lit til Pistorius’ forklaring, men legger likevel dette til grunn:

- Basert på hans tro og oppførsel, kan vi ikke si at han forutså at den døde eller noen andre for den sak skyld ville bli drept da han skjøt mot toalettdøra, sier dommeren.

I sørafrikansk lov er maksstraffen 15 års fengsel, ifølge BBC. Pistorius kan vente lengre eller kortere tid enn det bak murene.

Friday, September 12th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments