Dommeren skulle vist ut CSKA-spiller, men ga kort til feil mann da City fikk to røde og tapte

• Manchester City-CSKA Moskva 1-2 (1-2)

(Dagbladet): Manchester City hadde det første oppgjøret mot CSKA Moskva i sin hule hånd, men rotet etter hvert bort 2-0-ledelsen, og måtte ta til takke med ett poeng.

Alt annet enn seier hjemme på Etihad ville vært et for et nederlag å regne, men CSKA viste at de hadde kommet for å kjempe. Gjestene gikk nemlig til pause med en 2-1-ledelse etter en dobbel fra Seydou Dombia, og selv om Yaya Toure scoret på frispark var dette kvelden hvor City ødela for seg selv.

Fernandinho fikk sitt andre gule kort da de blåkledde jaktet utlikning i den andre omgangen, og Toure fikk direkte rødt da han mistet hodet. Det samme skulle svenske Pontus Wernbloom hatt, men i stedet ga den greske dommer Anastasios Sidiropoulos kort til feil spiller.

En beksvart dag for Manuel Pellegrinis menn som står med to (!) fattige poeng etter fire kamper og nå må ha seier mot Bayern Munchen og Roma for å sikre avansement.

Sjokkåpning

Hele Etihad viste sitt misbehag mot UEFA på grunn av deres håndtering av rasisme-bråket rundt Yaya Touré med en pipekonsert etter Champions League-hymnen, men etter halvannet minutt stilnet det helt.

Doumbia steg til vers inne i feltet etter et frispark, og stanget gjestene i ledelsen – en scoring Touré nok må ta litt av skylda for da han ikke fulgte landsmannen fra Elfenbenskysten.

Men Touré aktet å gjøre det godt igjen. Før åtte minutter var spilt fikk de himmelblå frispark like utenfor 16-meteren, og ivorianeren gjorde som han gjorde så mange ganger i fjor. Klinket ballen utakbart i mål, og det var balanse i regnskapet.

Kjempetabbe

Det var likevel ikke slik at CSKA var tannløse etter utlinkningen. Etter knappe 20 minutter var målscorer Doumbia igjen på ferde etter en perfekt gjennombruddspasning fra Alan Dzagojev, men denne gangen gikk avslutningen til side for målet til Joe Hart.

I andre enden ble Igor Akinfeev i gjestenes mål satt på prøve av Sergio Aguero da den lille argentineren forsøkte å snike inn en avslutning under den rutinerte målvakten, men russerne var giftigere. Riktignok med litt hjelp.

Gael Clichy skulle bare klarere en enkel ball, men sendte den i stedet rett i beina på Bibros Natcho. Han fant igjen Doumbia som straffet City på nådeløst vis nok en gang, og hjemmelaget ble buet i garderoben med 1-2 til pause.

Mistet hodet

Manuel Pellegrini satte inn Fernandinho og Samir Nasri for Stevan Jovetic og Jesus Navas i pausen i håp om å få skikk på saker og ting, men det ble med nesten innledningsvis.

Aguero var noen centimeter for kort til at han fikk tåa på et innlegg fra James Milner, og noen minutter senere måtte Milner selv bite i det sure eplet da Akinfeev vartet opp med en patent parade på engelskmannens skudd.

Det lå en hjemme-scoring i lufta, men så gjorde de det vanskelig for seg selv. Igjen. Fernandinho sto i veien for Ahmed Musa som var på vei igjennom, og dommer Sidiropoulos så seg nødt til å gi brasilianeren kampens andre gule kort.

CSKA skulle også fullført matchen med ti spillere da Wernbloom hindret Aguero, men Sergei Ignasievitsj fikk det i stedet. En hårreisende tappe av den greske kamplederen.

Dette frustrerte City-spillerne, og Touré spesielt, såpass at han noen minutter senere mistet hodet og pådro seg et direkte rødt da han dyttet Roman Eremenko.