Disse politifolkene var med i brutalt narkokartell. Nå kan de gå fri på grunn av en feil

En svært oppsiktevekkende narkotikasak har de siste årene bragt skam over sheriffkontoret i Mariopa County i Arizona, USA:

Tre ansatte i politi- og fengselsvesenet i Mariopa ble arrestert i 2011, siktet for å ha vært med i en kriminell organisasjon som smuglet narkotika – for det meste heroin – over grensa fra Mexico.

De tre er også siktet for å ha hjulpet til med å hvitvaske narkosmuglernes penger.

Smuglerringen skal ha hatt forbindelser med det mektige Sinaola-kartellet.

Men nå ser det ut til at hele saken mot politifolkene, og i alt 14 andre tiltalte og dømte, må frafalles.

Grunnen er at påtalemyndigheten angivelig har glemt å levere inn en søknad om elektronisk overvåkning i saken, skriver Associated Press.

Dermed faller sakens viktigste beviser bort.

- Vår skyld

Søknaden om å bruke telefonavlytting i saken ble aldri levert inn til retten. Påtalemyndigheten tar skylda for blemmen.

- Dette er vår skyld. Det er vår jobb som påtalemyndighet at vi kommer med all nødvendig dokumentasjon til retten når vi søker tillatelser, sier statsadvokat Bill Montgommerey til The Arizona Republic.

Uten bevisene som framkommer i telefonavlyttingen, har ikke påtalemyndigheten annet valg en å droppe saken mot de tre siktede politifolkene.

Mandag ba de dommeren i saken om å frafalle tiltalen mot de tre politifolkene og tre andre, blant dem gjenglederen, som skal være tilknyttet med Sinaola-kartellet.

De må også omgjøre dommene til elleve andre som allerede har erkjent straffskyld i saken. Noen av disse har allerede sonet dommene sine, mens andre fortsatt sitter i fengsel.

Gravid med gjenglederen

Den tidligere politibetjenten Alfredo Aguirre Navarrette, som var del av en elitepatrulje som voktet grensa til Mexico, anklages for selv å ha kjørt smuglerbiler, hvitvasking av penger, og for å ha gitt politiinformasjon til medlemmer av narkokartellet.

Han er også anklaget for å ha drevet med menneskesmugling. Under en ransaking i huset hans, fant politiet ut at det bodde illegale immigranter der.

De to fengselsbetjentene Marcella Marie Hernandez og Sylvia Rios Najera er begge anklaget for hvitvasking i saken. Hernandes var gravid da hun ble pågrepet. Den angivelige lederen av smulgerringen er barnets far.

Friday, December 26th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments