Disse familiene blir milliardærer på nytt hvert eneste år

(Finansavisen): Mange av de store børsnoterte selskapene i Norge tjener mye, noen klarer ett godt år her og der, men Finansavisens seks utvalgte blir milliardærer på nytt hvert eneste år.

- Dette er en skikkelig juvel, sa Alfa Laval-sjef Lars Renström til Finansavisen etter å ha kjøpt familien Mohns selskap for 13 milliarder kroner.

I kjølvannet har de havnet i en familiefeide uten sidestykke, men de har tross alt muligheten til å investere smart og fortsatt tjene minst 1 milliard kroner i året.

Johan H. Andresens Ferd gjør det også skarpt. Han hevder at det er de lange linjene som opptar ham, og uttrykte glede over at den verdijusterte egenkapitalen er økt med 18 milliarder kroner til 24,3 milliarder.

Tjener stort på dagligvare

NorgesGruppen er landets desidert største dagligvaregruppering, og eies med rundt 70 prosent av den mediesky Johan Johannson og hans familie. Resultatene i konsernet øker pent for hvert år. I fjor tjente de 2,4 milliarder før skatt, og de siste fem årene har konsernet ifølge Finansavisen et samlet resultat før skatt på 10,3 milliarder kroner.

Den trønderske Reitangruppen ligger ikke langt unna. Med lavpriskonseptet Rema 1000 har familien festet grepet om dagligvaremarkedet i Norge og i Danmark. Resultatveksten hos Reitan er brattere enn hos NorgesGruppen, og i fjor slo de erkekonkurrenten med et resultat før skatt på 2,6 milliarder kroner. Samlet de siste fem årene har colonialmajor Reitan og sønner et resultat før skatt på 9,7 milliarder kroner.

Klær og hotell

Varner-Gruppen, med brødrene Petter, Marius og Joakim på eiersiden har stort sett lagt minst 1 milliard kroner på bordet hvert eneste år i klesimperiet.

I fjor endte resultatet på 1,3 milliarder kroner. De siste fem årene har de tre brødrene tjent 5,9 milliarder kroner før skatt, skriver Finansavisen.

Olav Thon har gjort det meste alene, men det er blitt mye penger likefullt. De siste årene har resultatet før skatt ligget rundt 1,5 milliarder kroner.

Flere nyheter

Opp for Kjos, Røkke og Hagen – ned for Fredriksen
Kiwi og Rema krangler om hvem som er billigst
Reitan jr utløste razziaen

Friday, May 16th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments