Devonte (12) var redd for politiet. Så begynte han å snakke med Bret

(Dagbladet): Det har vært demonstrasjoner, opptøyer og anspent stemning mellom lokalbefolkning og politiet i flere amerikanske byer i etter at politimannen Darren Wilson (28), som skjøt den svarte tenåringen Michael Brown i Ferguson utenfor St. Louis tidligere i år, slapp tiltale.

Tidligere har det kommet hard kritikk mot politiet og myndighetene for unødig hardhendt håndtering av situasjonen, særlig i Ferguson. Men det finnes heldigvis også unntak.

Et bilde av politibetjenten Bret Barnum og Devonte Hart (12), tatt av frilansfotografen Johnny Huu Nguyen, er delt tusenvis av ganger på Facebook etter at det først ble publisert av lokalavisa The Oregonian. Bildet ble tatt under en demonstrasjon i Portland tidligere denne uka.

12-åringen foreldre, Sarah og Jennifer Hart, har fortalt historien bak bildet i en egen oppdatering på Facebook (som i skrivende stund ikke er tilgjengelig).

- Jeg la merke til at Devonte hadde det tøft. Han gråt, ville ikke snakke. Han var utrøstelig. Han har et hjerte av gull, men han sliter med frykt overfor politiet og de som ikke skjønner hvor komplekst rasisme kan fungere i samfunnet, skriver de.

- Han gikk med et «gratis klemmer»-plakt, og stod alene ved politisperringen. Etter en stund kom det en politimann bort til ham. Samtalen gikk trått, politimannen spurte noen generelle spørsmål om hva han drev med. Men så spurte han hvorfor han gråt, skriver de.

Devonte skal da ha forklart sin bekymring, politimannen skal ha sukket og svart at han skjønte hvordan han hadde det, før han spurte om han kunne få en gratis klem. Det fikk han.  

Politimannen sier til lokalavisa at han la merke til gutten med skiltet på starten av demonstrasjonen, og at de først snakket om ting som skole, kunst og livet, før han spurte om han kunne «få en sånn klem» med referanse til plakaten.

Sunday, November 30th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments