Dette var det siste Høgmo sa til Martin før han kom inn

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge slo Bulgaria 2-1 i EM-kvaliken i kveld, og tok et ganske langt steg mot å bli tredje best lag i gruppa, noe som gir playoff om EM-plass.

Man skal imidlertid ikke lenger tilbake enn fredag kveld, før landslagssjef Per-Mathias Høgmo var i en helt annen situasjon:

Han visste at de neste to matchene kunne definere hans tid som Norges landslagstrener i fotball.

I hvert fall hvis resultatene ikke gitt Norges vei.

Nå som vi har fasiten, kan Høgmo fastslå dette: Status for det norske laget er at akkurat nå ligger vi i posisjon til å spille playoff om fotball-EM.

- Selvtillit

Norge dominerte tidvis voldsomt i første omgang i kveld, men Tarik Elyounoussis scoring, etter en god prestasjon, var eneste gang vi fikk uttelling. Da Nikolai Bodurov utliknet rett før hvilen, så det ut til å bli «en av de kveldene».

- Det var en meget god førsteomgang, vi hadde full kontroll, men misset på en corner. Vi kom tilbake etter pause og hadde selvtillit. Det var kontringer, og vi kom rundt på kant. Vi ga bort én sjanse og skapte fire. Det er greit, sier Høgmo på pressekonferansen en halvtimes tid etter kampen var ferdigspilt i kveld.

I 2. omgang fikk vi altså likevel det forløsende seiersmålet, til tross for at dominansen aldri var like stor som før pause.

- Jeg er stolt av jobben som gjøres av gruppa og støtteapparatet. Disse unge gutta vil så mye. De vokser så mye på det. Det gir veldig «boost», sier Norge-sjefen.

Høgmos taktiske endringer, ved å sette inn Håvard Nielsen for en skadet Joshua King, og Martin Ødegaard (15) for en sliten Mats Møller Dæhli, viste seg å være smarte.

- Håvard kom inn både sist og i dag. Han burde scoret da Martin spilte ham gjennom. Men så scoret han et fint mål på én-touch. Det var et fint tidspunkt for Martin å komme inn på. Han kom fint inn i det etter hvert, sier Høgmo.

Godset-juvelen ble altså tidenes yngste landslagsspiller i EM-kvaliken i kveld. Da Høgmo fikk spørsmål om hvor han selv var i fotballkarrieren da han var 15, var svaret dette:

- Da var jeg nordnorsk mester på skøyter, sa han med et glis.

Hyllet spillerne

- Hva sa du til Ødegaard før han kom inn?

- Jeg sa «Gjør det du pleier å gjøre, kom deg inn i mellomrommet og dett ned i fireren defensivt».

Høgmo var spesielt fornøyd med at det norske laget holdt unna, i en uvant posisjon, da Bulgaria forsøkte å bygge opp et press mot slutten.

Han tok seg også tid til å hylle noen enkeltspillere, som Stefan Johansen:

- Dette var Stefans desidert best landskamp. Han var banens beste, sier han.

Også lagkaptein Per Ciljan Skjelbred fikk skryt.

- Nå kjenner jeg igjen gutten som var fantastisk i Champions League i 2005. Nå er han på nivået vi har ventet at han skulle komme på. Han er i en fin klubb, i Hertha Berlin.

Bulgaria-sjef Ljuboslav Penev sa på sin pressekonferanse, noen minutter seinere, at han mener laget hans ikke er ute av kampen om 3. plassen i gruppa.

- Vi kan fortsatt komme på en playoff-plass. Dette var en jevn kamp, og ingenting er over ennå, sier han.

Monday, October 13th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments