- Dette er selvfølgelig en bevisst mediestrategi

(Dagbladet): I går skrev Dagbladet om Costume-redaktør Vanessa Rudjord, som i den nyeste utgaven av sitt eget interiørmagasin, Costume Living, inviterer med leserne hjem til sin egen leilighet ved å vise den fram over åtte sider.

Parallelt med at hun promoterer hjemmet sitt i eget blad, har hun lagt det ut for salg. Det får flere presseeksperter til å reagere.

«Umusikalsk» og «en underlig kopling», mener generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund, mens Carl-Erik Grimstad, førsteamanuensis i journalistikk ved Norges Kreative Høgskole, mener det er «uanstendig».

- Åpenbart

Rektor på Markedshøyskolen og markedsføringsekspert Trond Blindheim mener reportasjen i Costume Living har stor verdi for markedsføringen av leiligheten.

- Det er klart det betyr enormt mye. En slik eksponering av både detaljer og helhet, er imponerende, sier han til Dagbladet.

Espen Hordnes, daglig leder i Privatmegleren Aveny tror absolutt at reportasjen kan bidra til økt salgssum for Rudjords leilighet.

- All markedsføring man får ekstra, kan være prisdrivende. I reportasjene får de ofte store, gode og innbydende bilder som kan fenge og dermed også øke interessen, sier han og legger til:

- Jeg tror ikke navnet hennes er stort nok til å få en priseffekt, men publikasjonen kan åpenbart bidra til det.

- Bevisst valg

Hordnes tror ikke at koplingen mellom reportasje og salget av leiliheten var tilfeldig.

- De har selvfølgelig gjort dette som en mediestrategi, det er nok et bevisst valg, sier han.

Det avviste imidlertid Bonniers forlagsredaktør Gry Bjørhovde overfor Dagbladet i går:

- Ingenting av dette var planlagt, og Vanessa har på ingen måte lagt opp til å profittere på dette, sa Bjørhovde.

- Kan øke interessen

Den profilerte eiendomsmegleren Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 på Geilo har ikke særlig erfaring med at objekter som vises fram i magasiner blir solgt for langt mer enn de som ikke gjør det.

- Vi har hatt noen hytter og leiligheter som har vært i interiørmagasiner, og markedsmessig er ikke verdien av det så stor. Jeg tror ikke dette løfter prisen på noen spesiell måte, egentlig, sier Haaftut til Dagbladet.

Han mener imidlertid at det på ingen måte gjør noen skade at Rudjords leilighet vises fram i bladet hennes:

- Alt er med på å dra. Jo mer publisitet, jo større sannsynlighet er det for å få flere på banen, og dermed flere bud og en bedre pris. Det kan absolutt øke interessen rundt leiligheten at den vises fram i magasinet, sier Haaftut.

- Kan hende

Karianne Amlie i Aktiv Eiendom er eiendomsmegleren som har fått i oppdrag å selge Rudjords leilighet.

- Vi la ut annonsen i går, og det har vært stor interesse som forventet. Det skyldes nok at leiligheten er fin, sier hun til Dagbladet.

- Kan det også ha noe med Costume Living-reportasjen å gjøre?

- Jeg tror ikke det. Jeg hadde ikke sett oppslaget selv da jeg ble innkalt til befaring, og vi signerte kontrakt for salg etter at bladet var kommet for salg, sier Amlie og legger til:

- Det er ikke akkurat så vanlig, og jeg har aldri solgt en leilighet som har vært markedsført på denne måten tidligere. Alle ser jo at dette er en fin og flott leilighet, så det kan hende at reportasjen har en innvirkning på interessen. Men jeg vet ikke noe om hvor mange lesere Costume Living når.

- Dreier dette seg om en bevisst strategi?

- Det er i så fall ikke meg bekjent. Oppdraget ble signert etter at bladet kom ut, og jeg kjente ikke Vanessa fra før.

Vanessa Rudjord har ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Saturday, April 12th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments