Dette er sannsynligvis den siste personen Neymar hadde ventet seg støtte fra

BRASILIA (Dagbladet): Argentina er klare for semifinalen i VM etter at Belgia ble slått knepent 1-0 på Estadio Nacional i den brasilianske hovedstaden i ettermiddag, lokal tid.

Matchvinner ble Napoli-spiss Gonzalo Higuain, som dunket ballen i nota på en herlig volley etter bare åtte minutters spill.

Kampen i den brasilianske hovedstaden ble tett, jevn og spennende, slik de fleste hadde forutsett. Deler av kampen var imidlertid preget av en del mindre gjennomtenkte taklinger.

Det irriterte Belgia-sjef Marc Wilmots, som mener Argentina generelt, og Lionel Messi spesielt, slapp unna med for mange småstygge taklinger.

Første semi siden 1990

Argentina-sjef Alejandro Sabella var derimot svært fornøyd med både dommer Nicola Rizzoli og stort sett det meste som skjedde på Estadio Nacional.

- Dette er deilig. Spillergruppa gjorde en glimrende kamp. Jeg er glad på gutta og folkets vegne. Etter 24 år er vi endelig tilbake blant de fire beste i verden. Vi skal ikke feire lenge, fordi vi vil ha mer. Det er derfor vi er her, sier Sabella.

På pressekonferansen etter kampen ville en brasiliansk journalist gjerne vite om Sabella gleder seg over at Brasils superstjerne Neymar er ute av VM, med tanke på at de to sør-amerikanske gigantene fort kan møtes i finalen på Maracana 13. juli.

Da ble Argentina-sjefen først tilsynelatende stum, men etter noen sekunder svarte han slik:

- Alle oss som har spilt fotball, forstår dette: Jeg spilte selv som tier, og var en teknisk begavet spiller. Jeg er fortsatt fan av god fotball og jeg liker gode spillere, og når Brasil mister en så god spiller – en artist – så gråter fotballen. Som fotballfan gjør det meg trist fordi jeg vet at det verste som kan skje som spiller er å bli skadet. Jeg forstår bitterheten og frustrasjonen Neymar føler nå. Det eneste jeg kan gjøre er å sende ham en omfavnelse og en klem fordi jeg tror jeg vet hvordan han har det, sier Sabella.

- Messi som vann i ørkenen

Argentina-sjefen tok seg selvsagt også tid til litt obligatorisk hyllest av Lionel Messi, til tross for at det var Gonzalo Higuain som ble matchvinner denne gangen.

- Hver eneste gang han får ballen, gir han oss håp. Han mister nesten aldri ballen, og for oss er han som vannet i ørkenen. I åttedelsfinalen endte han tørken ved å spille fram Angel Di Maria, og i dag holdt han på ballen da Belgia jaktet utlikning, sier Sabella.

Saturday, July 5th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments