- Dette er noe jeg vil fraråde enhver på det sterkeste

(Dagbladet): I helga skrev Dagbladet om Rachel Frederickson (24), som gikk av med seieren i TV-serien «The Biggest Loser».

Programmet har i en årrekke hjulpet overvektige amerikanere å legge om til en sunn livsstil, og har hatt en kjempesuksess. I år har vinneren imidlertid vekket stor oppsikt, da seerne skal ha lurt på om vekttapet var sunt.

Frederickson gikk nemlig ned hele 70 kilo i løpet av de 14 ukene på programmet. Hun veide 118 kilo da hun kom inn og dermed gikk hun ut med en vekt på 48 kilo.

Nå reagerer også Hollywood-treneren, Cornelis Elander på vekttapet.

- Ingen har godt av dette

Treneren, som har klienter som John Arne Riise og flere film- og TV-stjerner i Hollywood, forteller til Dagbladet at personer med ekstrem overvekt potensielt vil kunne gå ned mer enn «folk flest». Dette fordi de ofte har en veldig liten aktiv livsstil.

Likevel ville han aldri rådet noen til å gå ned så mye i vekt på så kort tid, uansett vekt og kroppsform.

- Dette har ingen godt av, og det er noe jeg vil fraråde enhver på det sterkeste, forteller han til Dagbladet og fortsetter:

- Det ikke er sunt i seg selv å ha en så kraftig vektreduksjon på så kort tid. Det kan resultere i at man veldig lett spretter opp i vekt så fort kameraene er slått av. 

- Dette er ikke sunt

At Rachel Frederickson gikk ned så mye i vekt førte også til kraftige reaksjoner på Twitter.

«Jeg føler Rachel gikk ned for mye. Jeg er bekymret og måtte snu meg vekk».

«Jeg mener Rachel er for tynn. Fra 118 kilo til 48 kilo kan ikke være sunt».

Elander sier seg enig med Twitter-reaksjonene og mener dette kan gi flere negative ettervirkninger.

- Nei, dette er ikke sunt. En av ettervirkningene er at hun nå regnes som «undervektig», noe som over tid ikke er å anbefale, sier han.

I et intervju med Reality TV World forteller derimot Frederickson at hun er sunn, og veldig fornøyd.

- Jeg føler meg helt fantastisk. Jeg har funnet tilbake til den stolte og trygge jenta som jeg mistet, sier hun og fortsetter:

- Jeg ekstremt stolt av måten jeg mistet vekten på. Nå skal jeg omfavne den nye meg og fortsette å vedlikeholde en sunn livsstil.

- Ville rådet henne til å gå opp i vekt

Elander, som har base i Los Angeles, har tidligere vært å se som treneren og coachen for modellene i den norske versjonen av «Top Model».

Til Dagbladet forteller han at han har flere problemer med det populære TV-programmet, blant annet at «The Biggest Loser» kún fokuserer på vekten som et mål i seg selv – og ikke på deltakernes helsetilstad.

- Antall kilo som vises på vekta sier nødvendigvis ikke så mye om den generelle helsetilstanden. Av den grunn er jeg imot hele TV-konseptet.

Han påpeker at Frederickson er tidligere sportsutøver, noe som gjør at hun har litt bedre grunnlag enn folk flest. Likevel mener han at vekttapet kan gi flere konsekvenser.

- Det kan resultere i ødeleggelse på skjelettet, og gi kardiovaskulære problemer. Både kropp og sjel trenger en viss mengde fett for å fungere optimalt. Hadde jeg vært ansvarlig for hennes helse, hadde jeg rådet henne til å gå litt forsiktig opp i vekt igjen, sier han.

Monday, February 10th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments