- Dette er forkastelig

(Dagbladet): «Den skjeggete dame vant Melodi Grand Prix. Utfordrere neste år er kjempeapen fra Borneo og den syngende kamel», skriver avisa Verdens Gang i sin leder i dag.

Det var Østerrikes bidrag, Conchita Wurst med låta «Rise Like A Phoenix», som gikk av med seieren i konkurransen lørdag. Wurst har raskt blitt kjent verden over, ikke minst på grunn av sitt utradisjonelle utseende, med langt hår og skjegg.

Nå reagerer Esben Esther Pirelli Benestad (65) på VGs utspill.

- De bør beklage

- Dette er forkastelig av VG, og jeg syns virkelig de bør beklage. Diskriminering på bakgrunn av kjønn er faktisk forbudt ifølge norsk lov. Man kan spørre seg om man selv blir større hvis man prøver å gjøre noen mindre, sier han til Dagbladet, og legger til:

- Jeg mener at når naturen viser seg fra en ny side, skal man alltid ønske den velkommen. Kulturen er primitiv, naturen er kompleks.

Pirelli Benestad er lege, spesialist på klinisk sexologi, og har lenge vært åpen transperson.

Han medvirket også i filmen «Alt om min far» fra 2002, og har skrevet flere bøker om tema.

Han mener at det Conchita Wurst setter fokus på, er både viktig og interessant.

- Conchita gjør noe interessant. Hun blir kalt hun, men de fleste er nok forvirret om den kjønnsbetegnelsen. Er det «hen»? Jeg vet ikke hva hun/han vil bli betegnet som. Det er spennende, sier han.

- Vi har ikke vært tydelige nok

Politisk redaktør i VG, Hanne Skartveit, forklarer til Dagbladet at kommentaren blir tolket annerledes enn den var ment.

- Den var ment som en kritikk av de fordommer folk har ved å henspille på tidligere sirkushistorie, hvor folk som var annerledes ble stilt ut på sirkus. Vårt mål var altså å harselere over fordommer, sier Skartveit til Dagbladet.

Skartveit tar likevel kritikk for at kommentaren ikke er tydelig nok.

- Vi ser at den blir misforstått, og da har vi ikke vært tydelige nok. Vi er og skal være sterke forsvarere av et mangfoldig samfunn, og det er vårt oppdrag å bekjempe fordommer. Det som står på side to og tre i VG er mitt ansvar som politisk redaktør, sier Hanne Skartveit.

Monday, May 12th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments