- Dette er et av de beste Roma-lagene jeg har møtt

Roma kom seg øyeblikkelig tilbake på vinnersporet med 3-0-seier over ChievoVerona i italiensk serie A lørdag.

Det var viktig for hovedstadsklubben å sikre en ny trepoenger etter det bitre tapet (2-3) for serieleder Juventus i forrige runde. Lørdagens seier betyr at Roma fortsatt har førsteplassen og sin største gullrival innen rekkevidde.

Mattia Destro tok Roma i ledelsen etter bare fire minutters spill i den italienske hovedstaden. Han headet i mål et hjørnespark fra Miralem Pjanic. Angriperen har scoret i samtlige av de tre siste seriekampene.

Assist og straffescoring

ChievoVerona skapte svært lite og var samtidig gavmilde i forsvar. Det utnyttet Adem Ljajic da han doblet til 2-0 på en pasning fra Roma-legenden Francesco Totti (38) etter 25 minutter.

Totti kom selv på scoringslista med et sikkert mål fra ellevemeteren åtte minutter senere. Roma fikk straffen da Daniele De Rossi ble felt av Dario Danielli akkurat på innsiden av 16-meteren.

– Dette er et av de beste Roma-lagene jeg har møtt. Etter min mening er det bare laget som vant serietittelen i 2001 som har vært bedre, sa Danielli etter kampen.

Ser fram til Bayern-møtet

Roma har vunnet seks av sju seriekamper så langt i høst. Hovedstadsklubben tar imot Bayern München i mesterligaen tirsdag.

– Bayern er klare (vant 6-0 lørdag), men vi stoler på at atmosfæren på Olimpico vil hjelpe oss. Vi kan ikke vente, det blir en fantastisk kamp, sa Roma-trener Rudi Garcia.

Avga poeng

Juventus måtte se sin prikkfrie seriestart ryke i 1-1-kampen borte mot lille Sassuolo i italiensk serie A lørdag.

Poengtapet måtte komme til slutt for Torino-klubben, men de fleste hadde regnet med en grei seier mot nedrykksplasserte Sassuolo. Slik gikk det ikke.Simone Zaza tok hjemmelaget i føringen etter 13 minutter.

Juve-keeper Gianluigi Buffon reddet først forsøket fra angriperen, men Zaza sto klar på returen og ordnet 1-0. Målet skapte vill jubel på tribunene.

Zaza er spilleren som scoret det første målet i Italias 2-0-seier over Norge på Ullevaal i EM-kvalifiseringsåpningen forrige måned.Sassuolo klarte ikke å holde på ledelsen i mer enn seks minutter. Vertenes målvakt var sjanseløs da Paul Pogba lobbet ballen i nettmaskene.

Selv om Juventus hadde rikelig med tid igjen, klarte ikke tittelforsvareren å score det avgjørende målet. Sassuolo-keeper Andrea Consigli skal ha mye av æren for at hjemmelaget holdt unna.

- Jeg synes jeg gjorde en stor kamp, men vi hadde en god kveld mot et meget sterkt lag. Dette var bare starten, for det er vanskelig å skjønne at vi er så langt nede på tabellen, sa Consigli.Langt ut i overtiden fikk Simone Padoin, som var blant Juventus’ ubenyttede reserver, rødt kort for sin oppførsel på sidelinjen.