Dette er årets Tweet

Det er like før julen 2013 ruller inn.

Det er 21. desember, og etter at Jens Stoltenberg har flyttet ut av statsministerboligen noen måneder tidligere, kan det nok ha gått litt fort i svingene.

Stoltenberg kan nemlig ikke finne familiens kjente og kjære sildesalatoppskrift. Derfor skriver han dette på Twitter: 

- Jeg finner ikke igjen min egen oppskrift på sildesalat i flytteeskene mine. Har noen sett den?

Landets nye statsminister, Erna Solberg (H) repliserer raskt slik til sin valgkamp-rival:

- Hei, Jens! Jeg har ikke funnet sildeoppskriften her i Statsministerboligen :)

Denne munnrappe replikken gjorde at Solberg stakk av med prisen for Årets Twitter-melding under Social Media Awards på Latter i kveld.

Ros for humor og snert

Replikkutvekslingen sjarmerte juryen, som denne uken kårer de dyktigste aktørene i sosiale medier, og begrunner det slik:

- Vinneren av årets post/tweet har mange nivåer, den er spontan, viser humor og har snert. Etter en intens valgkamp, spennende dueller, og en hard høst, er denne tweeten et sjarmerende bevis på et åpent Norge. En morsom liten sak som både viste nærhet til politikere, at de kan spøke sammen selv om de er politiske motstandere – samtidig som Erna Solberg her på en humoristisk måte poengterte måte at det var nye koster i styret av landet, sier juryen til nettstedet Kampanje.

Og vinneren selv, som ikke hadde mulighet til å være tilstede på prisutdelingen, takket for prisen på Twitter, så klart:

- Tusen takk til juryen for prisen for årets tweet. Beklager at jeg ikke kunne komme selv, men jeg vil gjerne takke dere via Twitter. Sosiale medier er en viktig arena for å være i dialog med mennesker. Jeg setter pris på debatt og innspill på sosiale medier. Jeg vil også takke deg, @jensstoltenberg Hadde ikke du rotet bort sildeoppskriften, (så) hadde nok ikke jeg vunnet denne prisen, skriver hun.

Nå kan ha den

Litt senere samme kveld gratulerer Jens Stoltenberg Erna på Twitter:

- Gratulerer! Nå kan jeg sildesalatoppskriften utenat.

Jens Stoltenberg vant selv prisen for Årets Tweet for to år siden, men var i år altså indirekte medvirkende til nok en pris.

Wednesday, February 5th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments