- Det står respekt av motet han viser etter hva han har vært igjennom

(Dagbladet): I 10-tida i går opplevde renholderen ved Royal Christiania hotell i Oslo sentrum marerittet da en mann holdt ham igjen som gissel på et av rommene i fjerde etasje ved hotellet.

Truet med elektrosjokkvåpen og kniv ble renholderen holdt som gissel av en 41 år gammel mann fra Ungarn. Mannen satte som krav at situasjonen kunne løses dersom han fikk en Mercedes, én million euro og fritt leide ut i frihet. Like etter klokka ti bestilte han roomservice og sendte en lapp til resepsjonen hvor det stod at han holdt et gissel. Han truet også med å detonere en fjernstyrt bombe som han hevdet var plassert et annet sted i Oslo.

Først klokka 14.37 var situasjonen løst. Det fantes aldri noe bombe, gisselet ble frigitt og gisseltakeren fikk aldri innfridd kravene sine. 41-åringen erkjenner straffskyld og vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen.

- Han er samarbeidsvillig, sier etterforskningsleder Harald Bøhler i Oslo-politiet til Dagbladet.

- Viser mot

Politiet har gjennomført lengre avhør med både gisseltakeren og fornærmede.

- Det er godt samsvar mellom forklaringene offeret og siktede har gitt. Det har gitt oss et godt bilde over hendelsen, sier Bøhler.

- Fornærmede har vært gjennom tøffe tider og han har gitt en veldig god og detaljert forklaring om hva som skjedde, sier Bøhler.

Hotelldirektør André Schreiner ved Royal Christiania spiste middag med renholderen i går kveld og de møttes igjen til frokost i dag.

- Han har det etter forholdene bra og han har hatt en ok natt, sier han.

Han berømmer sin ansatt etter det han var gjennom.

- Det står stor respekt av motet han viser etter det han har vært igjennom, sier Schreiner til Dagbladet.

Han sier de skal ta godt var på ham.

- Det handler først og fremst og vise medmenneskelighet og være til stede for vår kollega. I tillegg har vi et eget oppsett gjennom vårt HMS-team med lege og andre eventuelle behov, sier han.

Venter på info fra Ungarn

Politiet har avhørt en rekke vitner. Nå venter de på tilbakemelding fra ungarske myndigheter.

- Vi har bedt om all informasjon som kan ha betydning for saken, sier Bøhler.

Det innebærer blant annet eventuelle straffe- og sykdomshistorikk.

I går sa politiet at de hadde grunn til å tro at mannen opererte alene og at han hadde en vinningsmotiv for å ta renholderen som gissel.

- Når du stiller et pengekrav på denne måten sier det seg selv at du ikke har noen svær bankkonto i bakhånd, sa stabssjef Johan Fredriksen på en pressekonferanse.

Forhandlingene foregikk via telefon, og Fredriksen sier de gikk greit.

- Han framstod som rasjonell.

Tuesday, December 9th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments