- Det savnede flyet ble kapret

Det savnede flyet fra Malaysia Airlines ble kapret, konkluderer etterforskerne. Det opplyser malaysiske regjeringskilder, ifølge Sky News.

Regjeringskilden sier det ikke er slått fast motiv, og det er fortsatt uklart hvor flyet befinner seg hen, men sier at den «endelige konklusjonen» er kapring.

En eller flere personer med mye flyerfaring skal ha kapret flyet, slått av kommunikasjonssystemene og styrt flyet ut av kurs, sier en rejgeringskilde til nyhetsbyrået AP.

Malaysias statsminister skal etter planen holde en pressekonferanse om det savnede flyet klokka 06.00 norsk tid lørdag. Nyhetsbyrået Reuters melder at pressekonferansen er utsatt til 06.25.

Amerikanske kilder har tidligere i dag sagt at analyser av de elektroniske signalene satellitter plukket opp fra det savnede flyet, tyder på at det kan fløyet til det gikk tom for bensin og styrtet i Indiahavet.

Wall Street Journal melder at amerikanske etterforskere heller mot en teori om at flyet ble utsatt for sabotasje. Det samme opplyser en kilde til nyhetsbyrået Reuters.

New York Times meldte fredag kveld at det savnede flyet gjorde flere brå endringer av høyde og kurs etter at det mistet kontakt med flyet. Det skal ha stupt 12 000 meter på under ett minutt, ifølge deres kilder. Samtidig understrekes det at dataene er svært usikre.

Opplysningene fra flyets motorer er ufullstendige og vanskelig å tolke.

— Mye av dette gir ingen mening, sier en kilde.

Men det er likevel verdifull informasjon for etterforskerne som forsøker komme til bunns i hva som har skjedd med flyet. Det er antatt at flyet kan ha fortsatt i opp til fem timer etter man mistet kontakt med det.

FBI har gransket bakgrunnen til både piloter og passasjerer på flyet uten å finne noen tilknytning til terroristgrupper eller andre tegn på at noen skulle ville kapre eller styrte flyet.

(Dagbladet følger saken)

Saturday, March 15th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments